13 квітня 2022 р. 11:35

В Ізмаїлі провели акцію на підтримку Маріуполя

В Ізмаїлі провели акцію на підтримку Маріуполя

У вівторок, 12 квітня, в Ізмаїлі відбулася зустріч містян, переселенців з Маріуполя Донецької області та родичів військовослужбовців, які зараз захищають місто-герой на березі Азовського моря.

Місцем зустрічі обрана площадка поряд з пам’ятником Тарасу Шевченко, передає кореспондентка ІзбірКому.

Учасники зустрічі підготували плакати із надписами: «Збережіть Маріуполь», «Маріуполь живий», «Ізмаїл з Азовом», «Маріуполь – це Україна», «Марік, ти крутий» та інші. Учасники зустрічі вирішили таким чином окреслити свою громадянську позицію та підтримати мирних жителів Маріуполя та його воїнів, які цими днями ведуть запеклі бої, відстоюючи місто. 

«Наша сьогоднішня зустріч мотивована бажанням підтримати бійців полку «Азов», Збройних сил України, морських піхотинців, жителів міста, які перебувають там зараз. Ми хочемо, аби вони знали, що вся Україна вірить у їхню міць, силу волі та у перемогу України. Ми підтримуємо матерів, сестер, жінок та друзів всіх тих, хто тримає оборону Маріуполя», - розповіла одна з учасниць акції солідарності.

«Ми також дуже хочемо, щоб про Маріуполь та про ситуацію, яка в ньому склалася, говорили дуже голосно. Ми хочемо, щоб нас почув весь світ. Місту потрібна де блокада. Віримо, що вона буде!», - поділився інший учасник.

Нагадаємо, воєнна блокада Маріуполя російськими окупаційними військами триває з 1 березня поточного року і донині. 

Раніше виконком Ізмаїльської міської ради 11 квітня ухвалив рішення про внесення змін у діючі соціальні міські програми, збільшивши їхній обсяг фінансування.

З 12 квітня в Ізмаїлі починає роботу черговий дитячий садочок «Теремок», відкриття якого було анонсоване наприкінці березня. 

Уряд України приділяє підвищену увагу до теми підняття економіки держави. Ізмаїлвідіграє у цьому питанні одну з основних ролей.

Поділитися