14 лютого 2022 р. 15:29

В мерії вважають, що мешканцям Суворовського району достатньо трамваїв

В мерії вважають, що мешканцям Суворовського району достатньо трамваїв

Департамент транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху вважає, що трамваїв та інших видів міського транспорту вистачає для задоволення потреб мешканців Суворовського району в транспортних послугах.

Про це повідомив директор департаменту Артем Сидоренко під час апаратної наради 14 лютого.  

Він зазначив, що на запит департаменту "Укрзалізниця" повідомила, що електричкою від залізничного вокзалу до станції "Одеса-Східна", розташованої неподалік від вулиці Генерала Бочарова в Суворовському районі Одеси, користується менше ніж 300 осіб щоденно, а електротранспортом понад 26 тисяч. 

"Тож можна казати, що "Одеськміськелектротранс" задовольняє потреби містян, виходячи зі своїх ресурсів", - зазначив директор департаменту.   

У свою чергу заступник мера Сергій Тетюхін зазначив, що "Укрзалізниця" натомість готова організувати такий маршрут, спираючись на позитивний досвід роботи "Дунайського експресу". 

Одеський міський голова зазначив, що можливо люди не користувалися електричками через поганий стан вагонів, але якщо це будуть сучасні нові вагони, то люди із задоволенням користуватимуться транспортом, що надасть можливість уникнути заторів на дорогах. 

Залізничне сполучення між містом та Суворовським районом, зокрема житловим масивом Селище Котовського, було у 1980 роках минулого сторіччя. Проте його визнали нерентабельним та скасували. 

У 2013 році експерт з транспорту Олександр Вельможко пропонував проєкт відновлення цього маршруту, але замість потягу, що тягнув дизель-тепловоз, запустити електричку. Тоді перед розпадом Радянського Союзу ця лінія була ще не електрифікована, але зараз це змінилося. І після успіху "Дунайського експресу" про цю ідею згадали.   

Нагадаємо, ринок електроенергії працює вже два роки. Журналісти-розслідувачі вирішили подивитись, як купують електрику на місцевому рівні її найбільші локальні споживачі – електротранси в обласних центрах, а саме в Харкові, Запоріжжі та Кропивницькому.

  

ФОТО: Пасажирський транспорт

Поділитися