31 жовтня 2022 р. 12:48

Уламки російської ракети, якою атакували Дністровську ГЕС, пошкодили кілька будинків в Молдові

Фото: МВС Молдови

(Фото: МВС Молдови)

Одна з ракет, якими росіяни зранку обстрілювали Україну, впала на територію Молдови та пошкодила кілька будинків. 

Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ цієї країни. 

У відомстві зазначили, що ракета була збита українською системою протиповітряної оборони та впала на північному краю населеного пункту Наславча, що розташований на кордоні з Україною. 

У відомстві зазначили, що, за даними української влади, росіяни атакували Дністровську гідроелектростанцію на території України, яка знаходиться на відстані 10 кілометрів від Наславчанської ГЕС. Загрози повені немає.

Постраждалих внаслідок падіння ракети немає, проте в декількох будинках вибило вікна.

ФОТО, ВІДЕО: МВС Молдови

Між тим, за даними прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, ракетами та дронами росіяни зранку уразили 10 регіонів, де пошкоджено 18 об’єктів, більшість із яких енергетичні. 

"Знеструмлені сотні населених пунктів у семи областях України. Наслідки могли бути набагато гіршими. Але завдяки героїчній та професійній роботі ППО з понад 50 випущених по нашій території ракет збито 44. Дякую бійцям, які захищають наше небо", - наголосив прем'єр-міністр.

Наразі на Київщині, Запоріжжі, Дніпропетровщині, Харківщині тривають локальні аварійні відключення. 

Вранці 31 жовтня російські війська розпочали масований обстріл території України крилатими ракетами, дві з яких збили сили протиповітряної оборони над Одеською областю.

За фактом обстрілу об’єкта енергозабезпечення в Одеському районі, вранці 22 жовтня, прокуратура розпочала досудове розслідування за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України - порушення законів та звичаїв війни.

Напередодні одеські зенітники збили російський штурмовик над Миколаївщиною.

19 жовтня бійці Державної прикордонної служби збили з автоматів ворожий безпілотний летальний апарат, імовірно Shahed-136.

У ніч з 18 на 19 жовтня ворог двічі атакував Миколаївщину безпілотниками-камікадзе типу Shahed-136. 13 з них було збито на території області. Так, 11 дронів збито силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" та ще два – воїнами Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України.

17 жовтня спрямований по Одеській області ворожий безпілотний літальний апарат оперативно-тактичного рівня знищено силами протиповітряної оборони над морем. Тоді повідомлення за день про збиття ворожих повітряних снарядів лунали тричі. Так, повітряні тривоги, що лунали одна за одною впродовж дев'ятої години ранку, були викликані ракетним ударом росіян по території Одеської області.  

Поділитися