18 серпня 2022 р. 17:30

Прокуратура намагається скасувати будівництво бази відпочинку в Кароліно-Бугазі

Прокуратура намагається скасувати будівництво бази відпочинку в Кароліно-Бугазі

Господарський суд Одеської області дозволив розглядання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду суперечки за позовом прокуратури до товариства з обмеженою відповідальністю "Балкан Плюс".

Як зазначається в ухвалі суду, сільська рада та ТОВ уклали інвестиційний договір, який передбачав надання компанії права на будівництво рекреаційно-туристичного об`єкту на земельних ділянках комунальної власності загальною сумарною площею 19,4 га рекреаційного призначення у травні 2019 року.

А у травні 2022 року прокуратура виступила в в інтересах держави в особі Кароліно-Бугазької сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області та Міністерства економіки України наполягаючи, що угода укладена ТОВ та сільською радою частково суперечить чинному законодавству та інтересам держави у зв`язку з чим підлягає визнанню частково недійсною.

Зокрема не відповідає інтересам держави дозвіл на на будівництво рекреаційно-туристичного об`єкту.

Суд задовільнив прохання прокуратури проводити засідання у вигляді відеоконференцій, хоча одне засідання перервали через повітряну тривогу. Зрештою на 30 серпня призначили проведення підготовчого засідання, яке також проведуть в режимі відеоконференції.

Між тим слідчі Державного бюро розслідувань виявили, що власниця одеського готелю "Аркадія" отримала громадянство України, не маючи на те усіх законних підстав, фізично знаходячись на території рф. 

Також вона є власницею виробничо-комерційної фірми "Вікторія" (готель "Моцарт"), ТОВ "П.А.Л.А.Д.А." (готель "Одеса"), ТОВ "Крол" та ТОВ «Одеський готель "Центральний"».

Раніше Печерський суд Києва оприлюднив чотири ухвали щодо передання цих готелів в Одесі у керування Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). 

ДАБК Одеської міської ради зафіксувала незаконне будівництво дев'яти таунхаусів - без належним чином розробленої та затвердженої проєктної документації та порушенням будівельних норм.  

В Аркадії на місці одеського готелю "Вікторія" заборонили будувати 24-поверхівку.

Поділитися