19 серпня 2022 р. 13:26

Одеська компанія намагається відсудити в мерії частину парку

Одеська компанія намагається відсудити в мерії частину парку

Господарський суд Одеської області планує 30 серпня почати підготовче засідання за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Одеса-рекрейшн" до Одеської міської ради щодо визнання незаконним та скасування рішення Одеської міської ради "Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності загального користування рекреаційного призначення - парку Преображенського".

Згідно з матеріалами справи компанія вимагає зокрема скасувати державну реєстрацію земельної ділянки площею 11,9 гектарів парку Преображенського.

В обґрунтування позовних вимог товариство з обмеженою відповідальністю "Одеса-рекрейшн" посилається на те, що на теперішній час є власником вищевказаного цілісного майнового комплексу, загальною площею 1 тисяча 159,2 квадратних метрів, розташованого за адресою вулиця Мечнікова, 53 на підставі акту прийому-передачі нерухомого майна виданому товариством з обмеженою відповідальністю "Петров Лімітед".

Так, компанія наполягає, що в результаті рішення міської ради територія цілісного майнового комплексу, а саме: будівля заводоуправління; склад; трансформаторна підстанція; електромеханічний відділ; гараж; прохідна без належних на те правових підстав частково увійшла до складу парку Преображенського.

Тож компанія вочевидь планує вивести ці будівлі та землю під ними зі складу території парку.

ТОВ "Одеса-рекрейшн" створене у лютому 2021 року кінцевий бенефіціар - одесит Олександр Нарожний.

За адресою вулиця Мечнікова, 53 знаходиться пам'ятка архітектури та містобудування "Будинок інвалідний", побудований у 1885-1886 роках за проєктом архітектора Юрія Дмитриєнка та допрацьованому архітекторами Олександром Бернадацці та Генрихом Лонським.  

Наразі в будівлі працює відділення поліції №3 Одеського районного управління поліції №1. 

Раніше Господарський суд Одеської області дозволив розглядання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду суперечки за позовом прокуратури до товариства з обмеженою відповідальністю "Балкан Плюс".

Між тим слідчі Державного бюро розслідувань виявили, що власниця одеського готелю "Аркадія" отримала громадянство України, не маючи на те усіх законних підстав, фізично знаходячись на території рф. 

Також вона є власницею виробничо-комерційної фірми "Вікторія" (готель "Моцарт"), ТОВ "П.А.Л.А.Д.А." (готель "Одеса"), ТОВ "Крол" та ТОВ «Одеський готель "Центральний"».

Раніше Печерський суд Києва оприлюднив чотири ухвали щодо передання цих готелів в Одесі у керування Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). 

Поділитися