13 жовтня 2022 р. 12:48

Кіоски в Одеси для мерії демонтують в борг

Кіоски в Одеси для мерії демонтують в борг

Виконавчий комітет Одеської міської ради узгодив демонтаж восьми тимчасових споруд, власники яких мали самостійно демонтувати свої кіоски після сплину договорів оренди твердого покриття, але не зробили цього.

Як повідомила під час засідання виконкому виконуюча обов'язки начальника Управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів Ірина Ястремська, наразі управління домовилася із компаніями, які демонтують для мерії ці споруди, щоб це зробили у борг.

"Підприємці знають, що в нас складна ситуація із демонтажем та спекулюють на цьому", - зазначила посадовиця.

Як пояснила директорка Департаменту фінансів Одеської міської ради Світлана Бедрега, наразі Державне казначейство в умовах воєнного стану не проводить платежі на такі цілі.

"Я звертаюся до управління реклами та управління споживчого ринку. Переговоріть із підприємцями, щоб вони відкривали небюджетні рахунки у Держказначействі задля оплати своїх податків. Таким чином значна частина видатків в нас зараз проходить через казначейство", - зазначила вона.

У свою чергу, Одеський міський голова Геннадій Труханов закликав керівників управлінь складати "чорні списки" підприємців, які дозволяють собі не виконувати приписи управління споживчого ринку щодо демонтажу тимчасової споруди.

"Дивіться на кінцевого бенефіціара, бо вони попрацюють потім відкривають новий ФОП й кидають свій мотлох, а нам потім прибирати. Тож усі такі підприємці мають бути в тому списку", - зазначив мер.

Раніше голова Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради Олександр Авдєєв повідомив, що в районі причалу №133 "Зелений мис" демонтують нахаббуд.

У серпні балкон на другому поверсі будинку №6 на вулиці Катерининській впав на дах літнього майданчику кафе, розташованого під ним.

А також Департамент муніципальної безпеки Одеської міської ради повідомив про завершення демонтажу незаконно встановленого комплексу на території пляжу "Золотий берег".  

Поділитися