11 квітня 2022 р. 10:09

Генштаб не виключає провокацій задля обвинувачення України в агресії проти Молдови

Генштаб не виключає провокацій задля обвинувачення України в агресії проти Молдови

Генеральний штаб Збройних сил України не виключає провокації з боку російської федерації у тимчасово окупованому Придністров'ї. 

Про це повідомили у Генштабі.

Метою провокації Генеральний штаб бачить обвинувачення України в агресії проти сусідньої Молдови, до якої належить окупована наразі територія Придністров'я.    

Втім як зазначив речник  Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук військові наразі готові до такого розвитку подій.

"Говорять, що на Придністров’ї, тимчасово окупованій молдавській території, російські війська готують провокацію. Ми все про всіх знаємо. Контрдиверсійна робота відбувається щогодини та щохвилини", – заявив він.

Раніше у Генеральному штабі не виключили, що ворог намагатиметься покращити тактичне положення на Південнобузькому напрямку свого наступу в Україні тож використає території самопроголошеної Придністровської Молдавської республіки для підтримки наступальної операції на зазначеному напрямку.

Також до того підрозділи ворожої армії, які виконують нібито миротворчі функції на території Придністровського регіону Республіки Молдова, активізувалися для проведення провокацій та демонстраційних дій на кордоні з Україною.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися