07 грудня 2021 р. 10:47

З одеського вишу стягують борг у 600 тисяч

З одеського вишу стягують борг у 600 тисяч

Господарський суд Одеської області розпочав розгляд справи проти Одеського національного медичного університету щодо боргу за енергопостачання.

Про це йдеться на сайті суду.

Позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю  "Одеська обласна енергопостачальна компанія" вимагає стягнути з Одеського національного медичного університету 593,6 тисячі гривень.

"Розглянувши матеріали позовної заяви, господарський суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та розгляду справи за правилами загального позовного провадження, враховуючи розмір позовних вимог , обсяг та характер доказів, значення справи для сторін", - йдеться в ухвалі.

Минулого року Одеський окружний адміністративний суд повністю зупинив експлуатацію об`єктів Одеського національного медичного університету шляхом їх відключення від джерел електропостачання. Виш оскаржував рішення та продовжував працювати. 

У березні 2020 року співробітники Одеського національного медуніверситету направили колективне звернення до Державного бюро розслідувань із проханням притягнути до відповідальності прокурора Одеської місцевої прокуратури №3 за перевищення службових повноважень.  

Поділитися