22 квітня 2021 р. 21:26

В Одеській області поки що не переходитимуть на очно-дистанційну форму навчання

В Одеській області поки що не переходитимуть на очно-дистанційну форму навчання

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської облдержадміністрації на позачерговому засіданні вирішила відтермінувати розгляд питання щодо впровадження змішаної форми навчання (очно-дистанційної) у закладах приватної форми власності.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обладміністрації. 

Заслухавши інформацію заступника генерального директора ДУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України» Сергія Демент'єва, члени комісії прийняли рішення повернутись до розгляду цього питання не раніше 10 травня.

За словами Сергія Демент’єва, Одеська область продовжує залишатись в «червоній зоні», бо поки що регіон не відповідає трьом критеріям, які є головними індикаторам, з п’яти необхідних: перше – це рівень інфікованості, другий – рівень госпіталізації, третій – рівень зайнятості ліжок з підключеним киснем. Тож питання зміни форми навчання на сьогодні, на думку членів комісії, є передчасним.

«Обтяжуючими факторами регіональної епідеміологічної обстановки у квітні є ще й циркуляція інфекції грипу А, В та поява нового «південноафриканського» штаму коронавірусної інфекції COVID-19», - зазначив директор ДУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України» Сергій Демент'єв.

Нагадаємо, в школах Одеси навчаються 24 тисячі 350 учнів, що зареєстровані не в місті, 16,5 тисяч з них мешкають в Одеській області, а 8 тисяч 796 мешкають в дотичних до міста громадах.

Станом на понеділок 19 квітня батьки учнів 13 початкових класів одеських шкіл забажали переходу на дистанційне навчання, тож кількість таких класів сягнуло 343. 

Нагадаємо також, що минулого понеділка директорка департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич повідомила, що кількість початкових класів в Одеських школах, які перейшли на дистанційне навчання за тиждень, зросла на 75 - з 199 до 274, причому лише 20 з них закрили через COVID-19.

29 березня директорка департаменту повідомила про 179 класів, закритих на дистанційне навчання. 

 

Поділитися