19 лютого 2021 р. 11:43

В Одесі працівники охоронного агентства познущалися з чоловіка в магазині (оновлено)

В Одесі працівники охоронного агентства познущалися з чоловіка в магазині (оновлено)

Працівники охоронного агентства "Зевс" змусили чоловіка в торгівельному центрі "Афіни" в центрі Одеси умитися зеленкою. 

Про це повідомили свідки інциденту в телеграм-каналі "Підслухано Одеса". 

Невідомо, що стало причиною такого ставлення з боку охоронців до цього чоловіка.

 

ВІДЕО: "Підслухано Одеса"

В агентстві "Зевс" керівництву телеграм-каналу повідомили, що розпочали службову перевірку за фактом інциденту, проте пообіцяли дати коментар пізніше.   

ІзбірКом також звернувся за коментарем до агентства, проте там порекомендували чекати на дзвінок та коментувати нічого не стали. 

17:30  В охоронному агентстві "Зевс" прокоментували телеграм-каналу "Підслухано Одеса" відео на якому охоронці знущалися над чоловіком. За даними агентства, випадок насправді стався минулого року, та лише зараз про нього стало відомо. Охоронців одразу звільнили.  

Зазначимо, діяльність працівника охорони магазину регулює Закон України «Про охоронну діяльність». За Законом охоронець супермаркету – це персонал самого магазину або охоронної кампанії, який належить до суб’єкта охоронної діяльності, має відповідну ліцензію, здійснює заходи пов’язані з охороною майна магазину.

Охорона не має права заглядати в сумку і здійснювати обшук. Це компетенція поліції. Тому, якщо охоронці виявили щось підозріле за допомогою відеоспостереження (факт крадіжки) – повинні викликати поліцію.

У такому випадку охоронець може провести огляд, який полягає в тому, що вас просять добровільно викласти речі з кишень та сумки для того, щоби виявити вкрадене. Після виявлення вкраденого повинні викликати поліцію.

Охоронець має право викликати поліцію лише:

  • Якщо продавці помітили факт крадіжки і повідомили про це охорону.
  • Камери відеоспостереження зафіксували факт крадіжки.
  • На виході з супермаркету спрацювала рамка сигналізації.

Обшуків чи якихось інших санкцій з боку охоронців закон не передбачає. 

Це не перший випадок, коли це охоронне агентство опиняється у центрі гучного скандалу. Так, в червні 2017 року агентство безпеки "Зевс" змушене було вибачатися перед журналістами і жителями Одеси за інцидент з недопуском громадян в будівлю Одеської міської ради під час сесії.

Поділитися