30 грудня 2021 р. 11:31

В мерії вирішили, скільки доплатять директорам "ковідних" лікарень за жовтень та листопад

В мерії вирішили, скільки доплатять директорам "ковідних" лікарень за жовтень та листопад

Одеський міський голова Геннадій Труханов підписав розпорядження про встановлення додаткової доплати до заробітної плати директорам закладів охорони здоров'я комунальної власності територіальної громади міста Одеси.

Згідно із розпорядженням додаткові доплати до заробітної плати (до посадового окладу (з підвищеннями) з урахуванням обов’язкових доплат та надбавок) за жовтень 2021 року:

  • У розмірі 300 відсотків - директору Комунального некомерційного підприємства "Міська лікарня № 5" Одеської міської ради Аллі Прохоровій.
  • У розмірі 200 відсотків – директору Комунального некомерційного підприємства "Міська клінічна інфекційна лікарня" Одеської міської ради Світлані Лаврюковій.

А також у розмірі 150 відсотків:
- директору Комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня № 1» Євгену Григор’єву;
- директору Комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня № 10» Денису Себову.

У розмірі 100 відсотків – директору Комунального некомерційного підприємства «Міська лікарня № 8» Марії Бобковій.

У розмірі 55 відсотків – директору Комунального некомерційного підприємства «Дитяча міська клінічна лікарня № 3» Олені Артьомовій.

У розмірі 50 відсотків – директору Комунального некомерційного підприємства «Пологовий будинок № 2» Максиму Голубенку.

За листопад 2021 року:

  • У розмірі 200 відсотків:

- Євгену Григор’єву;

- Аллі Прохоровій;

- Марії Бобковій;

- Денису Себову;

- Світлані Лаврюковій.

  • У розмірі 55 відсотків – Олені Артьомовій.
  • У розмірі 50 відсотків –  Максиму Голубенку.

Напочатку грудня група медичних працівників перекрила Адміральський проспект в Одесі, безперервно йдучи пішохідним переходом.

Протестуючі стверджують, що вони не отримують не лише заробітну плату, а й "ковідні" доплати до 300%, встановлені Кабінетом Міністрів України.

У Департаменті охорони здоров'я Одеської обласної ради ІзібрКому раніше повідомили, що станом на 3 грудня заборгованість із зарплати працівникам медичних закладів Одещини становить 44,7 мільйонів гривень.

За повідомленням департаменту аналітики та контролю міської ради, станом на 1 липня 2021 року заборгованість із зарплати на підприємствах Одеси зменшилася на два мільйони порівняно з червнем.

Окрім того, на початку червня після допису біляївської журналістки Галини Халимоник ІзбірКом звернувся до Національної служби здоров'я України із запитом щодо заборгованості із зарплати серед медичних закладів Одещини. Відповідь містила інформацію про загальну заборгованість серед закладів, що уклали договори з НСЗУ, у розмірі в 36 мільйонів 500 тисяч 600 гривень за підсумками І кварталу поточного року. 

У серпні лікарні в Одеській області заборгували працівникам понад 10 мільйонів.

Поділитися