09 квітня 2021 р. 09:42

Тепер не забудують: Верховний Суд скасував інвестиційну угоду щодо санаторію "Сонячний"

Тепер не забудують: Верховний Суд скасував інвестиційну угоду щодо санаторію "Сонячний"

Касаційна палата Верховного Суду України визнала недійсним інвестиційний договір, укладений у 2007 році, стосовно території санаторію "Сонячний" на Фонтанській дорозі в Одесі.

У санаторії «Сонячний» нині тривають ремонти, повідомляє "7 канал".  

Цей санаторій вважається єдиним в Україні, де реабілітують пацієнтів з ураженням опорно-рухового апарату після туберкульозу. 

Санаторій займає майже три гектари території біля моря. І їх хотіла забрати приватна фірма: у 2007 році із закладом уклали договір інвестування. Приватник мав побудувати ще один корпус санаторію у Затоці, а за це забрати собі землі в Одесі. Але Верховний Суд визнав документ недійсним. 

Зараз у медзакладі хочуть провести реконструкцію. Попередньо всі роботи обійдуться у 230 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у грудні земельна комісія Одеської міськради погодила споживчому товариству «Сі шеллс» розробку землевідведення 0,2800 га на Фонтанській дорозі, 159.

За адресою: Фонтанська дорога, 159 розташований санаторій «Сонячний», а споживче товариство «Сі шеллс» має в числі засновників відомого грецького бізнесмена, власника будівельної компанії «Гефест» Пантеліса Бумбураса.

У травні 2015 року прокуратура Одеської області в касаційному порядку оскаржила рішення суду, яким відмовлено в задоволенні позову Білгород-Дністровського міжрайонного прокурора.

Позовні вимоги полягали у витребуванні цілісного майнового комплексу дитячого оздоровчого табору «Сонячний» з незаконного володіння підприємства (туризм) і передачу його на користь держави в особі Фонду держмайна України.

У квітні 2018 року санаторій «Ластівка», що на вулиці Дача Ковалевського, вирішили приєднати до міської лікарні №2 імені Резника, розташованої по сусідству, а саму лікарню перепрофілюють.

Поділитися