30 листопада 2021 р. 17:03

Суддя з Овідіополя поскаржився на погрози з боку відстороненої від роботи директорки школи

Суддя з Овідіополя поскаржився на погрози з боку відстороненої від роботи директорки школи

Суддя Овідіопольського районного суду Дмитро Гандзій поскаржився у Вищу раду правосуддя на тиск з боку виконуючої обов'язки директорки Сухолиманської школи Таїровської громади Одеського району. 

Як вказано у повідомленні судді, оприлюдненому ВРП, директорка 17 листопада звернулася у суд із позовом проти Таїровської сільради через усунення від роботи. Освітянка відмовлялася вакцинуватись від COVID-19. Вона вимагала не порушувати її конституційних прав, повернути їй роботу та виплатити зарплату за час вимушеного прогулу.

Директорка також просила суд заборонити будь-кому діяти від імені директора школи на час суду. Мотивувала це тим, що чиновники Таїровської сільради погрозами та психологічним тиском змусили її передати незнайомій людині печатку, документи та ключі від школи. Зазначена громадянка переживала, що це може призвести до якихось непередбачуваних наслідків. 

При цьому вона натякнула судді на те, що в разі відмови звертатиметься у Державне бюро розслідувань та Вищу раду правосуддя.

Суддя Дмитро Гандзій відмовився блокувати роботу школи на прохання позивача.

Нагадаємо, раніше від суддів Господарського суду Одеської області Наталії Петренко, Олега Цісельського, Тетяни Д’яченко та Катерини Погребної надійшли повідомлення про втручання в їхню професійну діяльність. 

Суддя Суворовського районного суду Одеси Інна Сувертак заявила, що відповідач по справі намагається залякати її. Суддя стверджує, що директор ТОВ «Берег ЛТД» збирає інформацію, яка має обмежений доступ про суддю та її близьких, і фактично вніс недостовірні дані щодо уповноваженої особи - неповнолітньої дочки судді.

Приморський районний суд Одеси звернувся до Вищої ради правосуддя, до президента Володимира Зеленського, до генпрокурорки Ірини Венедиктової та Ради суддів із заявою про тиск на суддів у зв'язку з рішенням про позбавлення волі одеського громадського активіста Сергія Стерненка.

Поділитися