22 березня 2021 р. 22:00

Стирати написи на будівлі Офісу президента викликали клінінгову компанію

Стирати написи на будівлі Офісу президента викликали клінінгову компанію

Клінінгова компанія 22 березня почала відмивати фасад будівлі Офісу президента від малюнків і написів, які залишили активісти під час акції протесту проти вироку Сергію Стерненку.

За словами працівників компанії, фарба піддається очищенню дуже погано, повідомляє УНН.

Графіті покривають хімічним розчином і потім накривають плівкою для утворення парникового ефекту. Після 10-15 хвилин фарбу змивають під високим тиском. На даний момент очищено близько 4 квадратних метрів.

Між тим, прихильники одеського активіста Сергія Стерненка, якого засудили до 7 років та 3 місяців позбавлення волі у справі щодо викрадення людини, готують ще одну акцію протесту під Офісом Президента України в Києві.

Нагадаємо, збитки будівлі Офісу президента, завдані під час акції на підтримку активіста Сергія Стерненка у суботу, становили приблизно 2 млн грн, проте сума може збільшитися.

Акції на підтримку одеського активіста також відбулися 20 березня в Одесі та Харкові. В Одесі активісти зібралися біля СІЗО не тільки щоб висловити підтримку активісту Сергію Стерненку, а й привітати його з Днем народження.

Приморський районний суд Одеси звернувся до Вищої ради правосуддя, до президента Володимира Зеленського, до генпрокурорки Ірини Венедиктової та Ради суддів із заявою про тиск на суддів у зв'язку з рішенням про позбавлення волі одеського громадського активіста Сергія Стерненка. 

Раніше генеральний прокурор України Ірина Венедиктова заявила, що справу одеського блогера та активіста Сергія Стерненка заполітизував він сам.

23 лютого Приморський суд Одеси визнав винним активіста Сергія Стерненка у викраденні людини. Його засудили на сім років позбавлення волі.  Того ж дня прихильники Сергія Стерненка влаштували акцію протесту біля пам'ятника Дюку в центрі Одеси.

Поділитися