13 серпня 2021 р. 09:29

Співвласник порту TIS викупив «Зелений театр» в Одесі за 3 мільйони доларів

Співвласник порту TIS викупив «Зелений театр» в Одесі за 3 мільйони доларів

«Зелений театр» в парку Шевченка у компанії-власника викупив підприємець, співвласник приватного порту TIS Єгор Гребенников за 3 млн доларів.

Про це повідомив підприємець на сторінці у Facebook.

"В минулому році на моє прохання юристи увійшли з компанією-власником театру в переговори про перевірку і потенційної покупки.
Почався ретельний юридичний аудит, з'явилися перші новини - Зелений Театр не перебуває в офіційному реєстрі об'єктів, чия архітектура і культурна цінність охороняється законом, також театр не входить в межі парку Шевченка. Стало зрозуміло, що права власності на театр досить стійкі, він перейшов в приватні руки ще 20 років тому, в 2001 році," - заначив Гребенников.

Будівлі та споруди «Зеленого театру», які знаходяться на земельній ділянці, передані одеської громадою в оренду до зими 2052 року. 

Гребенников також повідомив, що в театр вже в наступному сезоні переміститься частина припинених через COVID-19 соціальних освітніх проєктів Impact Hub Odessa, збільшиться кількість екологічних ініціатив, розшириться частка сучасного мистецтва і різних форматів, пов'язаних з ним.

Нагадаємо, у 2018 році клуб підприємців орендував на рік «Зелений театр».

В жовтні 2017 Єгор Гребенников заявив про проблеми з орендою майданчика. Тоді до міської ради городяни звернулися з петицією набрала за три дні більше тисячі підписів.

У відповідь на петицію міський голова Одеси Геннадій Труханов заявив, що потрібно «виробити механізм», який дозволить в подальшому розвивати і використовувати територію «Зеленого театру» в парку Шевченка з новим орендарем.

У Зеленому театрі показували хіти одеського кінофестиваля.

Поділитися