25 березня 2021 р. 14:23

Штраф за будівництво мансарди на напівциркульній будівлі біля Дюка все ж доведеться сплачувати

Штраф за будівництво мансарди на напівциркульній будівлі біля Дюка все ж доведеться сплачувати

П`ятий апеляційний адміністративний суд скасував рішення Одеського окружного адміністративного суду, який 19 листопада 2020 року задовольнив вимоги товариства з обмеженою відповідальністю «Гранд Отель», яке наполягало на скасуванні штрафу, накладеного на нього Міністерством культури України. 

Як повідомляється в постанові суду, компанія тепер все ж має сплатити 358,7 тисяч гривень за порушення законодавства про охорону культурної спадщини.

Йдеться про будівлю-пам'ятку архітектури на Приморському бульварі, 7. Компанія розпочала реставрацію, однак в подальшому, 13 січня 2020 року отримала листа від Міністерства культури України, яке вимагало негайного припинення проведення будь-яких робіт та приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства. Потім ТОВ повідомили, що його оштрафували.

ТОВ «Гранд Отель» зареєстровано за адресою Приморський бульвар, 7. Наразі згідно з даними Міністерства юстиції України кінцевою бенефіціаркою компанії є Любов Тарпан, а до серпня 2019 року одним зі співвласників був ще бізнесмен Руслан Тарпан.

 

Для кращого перегляду відкрийте зображення у "новому вікні" 

Нагадаємо, 26 червня минулого року директор громадської організації «Товариство і історична спадщина» Олександр Бабич повідомив на своїй сторінці в Facebook про будівництво і опублікував фотографії, на яких видно свіжу кладку на даху будівлі.

27 червня, після низки публікацій у ЗМІ, Олександр Бабич відзначив, що кладку розібрали. Однак пізніше роботи відновили.

В липні того ж року власники півциркульної будівлі, розташованої біля пам'ятника Дюку в центрі Одеси, не пустили посадовців на перевірку.

В серпні 2019 року робочі продовжили будівництво, змонтувавши металеві балки і зводячи дах мансардного поверху з вікнами.

А в листопаді суд наклав на цю будівлю арешт. Втім, в грудні арешт було знято

 

Поділитися