06 травня 2021 р. 17:55

Одеський університет закриють через рішення суду

Одеський університет закриють через рішення суду

Приміщення Одеського національного університету імені І. І. Мечникова мають бути відключені від електропостачання. Таке рішення ухвалив П'ятий апеляційний адміністративний суд, який залишив у силі ухвалу першої інстанції щодо позову Головного управління ДСНС України в Одеській області до вишу, повідомляє "Думская". 

Всі навчальні корпуси, лабораторії, наукова бібліотека та інші об'єкти не отримають електроживлення, поки ОНУ не усуне усі недоліки, зафіксовані представниками позивача. Судові інстанції не прислухалися до аргументів представників вишу, які звертали увагу на те, що привести усю протипожежну систему до вимог чинного законодавства за короткий строк неможливо. 

Нагадаємо, у квітні 2021 року Одеський окружний адміністративний суд задовільнив адміністративний позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Одеської національної академії зв`язку імені О.С. Попова. 

Раніше Одеський окружний адміністративний суд ухвалив рішення про закриття кількох корпусів і гуртожитку Одеського державного політехнічного університету.

В січні Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позовні вимоги Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області та наказав повністю зупинити експлуатацію будівель Комунального некомерційного підприємства «Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я» Одеської обласної ради.

Людей, яких евакуювали рятівники з готелю Palais Royal, розселили в готелі «Чорне море», «Моцарт» і «Ланжерон».

30 квітня пожежу в 15-поверховому корпусі клінічного санаторію імені Пирогова в Одесі погасили робітники медичного закладу до прибуття рятівників, проте один з пацієнтів постраждав. 

Повідомлення про загорання у квартирі житлового будинку за адресою вул. Рішельєвська, 56 надійшло 29 квітня о 3:00 до Служби порятунку «101».

Повідомлення про загорання в підвальному приміщенні не експлуатуємого готелю на вул. Рішельєвська, 59 надійшло 28 квітня о 11:52 до Служби порятунку «101».

Чоловік та жінка постраждали через вибух газу на вулиці Сєрова в Одесі, в результаті їхнє помешкання було зруйновано.

Увечері 24 квітня спалахнула пожежа в будівлі на Митній площі. Прибулі рятувальники виявили, що горить двоповерховий покинутий будинок. Вогонь охопив 100 квадратних метрів. 

13 квітня повідомлення про загорання офісу на 24-му поверсі багатоповерхового житлового будинку на вулиці Середньофонтанська, 35 в Одесі надійшло о 7:11 до служби порятунку. 

Поділитися