05 серпня 2021 р. 18:48

Одеський міськДАБІ вимагає кримінального провадження щодо нахаббуду на Молдаванці

Одеський міськДАБІ вимагає кримінального провадження щодо нахаббуду на Молдаванці

Інспектори управління Державного архітектурно-будівельного контролю зафіксували будівництво зайвого поверху будинку на вулиці Картамишевській, 16.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник управління Олександр Авдєєв.  

За його словами, ТОВ «АВТО-ПРО» отримало документацію на реконструкцію нежитлових будівель під інтернет магазин та супутніх  об’єктів повсякденного обслуговування. Згідно з виданими містобудівними умовами, зазначена висота будівлі мала скласти до 12,5 м. У зареєстрованому повідомлені на будівельні роботи  зазначено, що поверховість будівлі – два поверхи з підвалом.

Однак інспектори під час моніторингу зафіксували улаштування монолітного залізобетонного каркасу для  третього поверху. 

На місці 4 серпня терміново зібралася комісія з представників ДАБК, Малиновської районної адміністрації, двох департаментів міськради - земельних ресурсів і з благоустрою міста. Посадовці склали відповідний акт. 

"Ми направили листи до Одеської обласної прокуратури та Слідчого управління нацполіції в Одеській області для відкриття кримінального провадження за самоуправство.   Також зараз ми вживаємо всіх заходів щодо подання позовної заяви до суду про скасування  містобудівних умов та обмежень та повідомлення про початок виконання будівельних робіт", - повідомив Олександр Авдєєв.

Нагадаємо, власник приміщень на першому поверсі будинку на Маразлієвській, 44 ігнорує вимоги муніципалітету щодо припинення робіт з пробивання дверей в стіні будівлі.

Співробітники управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради знов знесли мансарду на Пушкінській, 34, яку намагалися побудувати без необхідних дозвільних документів. 

Співробітники управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради знесли мансарду на Пушкінській, 34, яку намагалися побудувати без необхідних дозвільних документів.  

У 2020 році було виявлено 700 випадків проведення самочинних будівельних робіт.

У січні 2021 року спеціалісти управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради вперше скористалися повноваженнями демонтувати нахаббуди, отримані від виконкому Одеської міської ради 10 грудня минулого року

Втім, співробітники міського управління Державної архітектурно-будівельної інспекції зареєстрували в листопаді 2020 року на вісім нахаббудів менше, ніж в жовтні.

Також, що управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради оштрафувало порушників правил будівництва в місті на загальну суму 12 мільйонів 779,2 тисячі гривень за 2019 рік.

Поділитися