29 грудня 2021 р. 10:56

Одеський іподром відключали від електроенергії за борги (оновлено)

Одеський іподром відключали від електроенергії за борги (оновлено)

Компанія ДТЕК відключила від електропостачання одеський іподром, який належить до державного підприємства "Конярства України".

Понад 70 коней і люди, які там знаходяться, залишаться без тепла, води і світла.

Через борг у розмірі 33 тисячі гривень ДТЕК відключив іподром, хоча державне підприємство готове було зробити оплату, але в компанії вирішили вимкнути електропостачання, таким чином іподром ризикує залишитися без світла, води та тепла найближчий тиждень.

ДТЕК вимагає 2 тис. 600 грн за повторне підключення та очікування протягом трьох робочих днів, але у зв'язку зі святами це може затягтися на тиждень.

12:00 Як повідомили ІзбірКому у відділі зв'язку із громадскістю ДТЕК, наразі постачання електроенергії на іподром поновлено. 

"Нам надійшла заява від ООЕК, як енергопостачальної компанії. За законом ми зобов'язані такі заяви задовольняти, тож ми дійсно відключили іподром від електроенергії, проте сьогодні зранку від ООЕК надійшла нова заява про підключення. Хвилин 20 тому ми поновили живлення іподрому", - зазначили на підприємстві.

Нагадаємо, "Конярство України" – одне з найбільших державних підприємств країни з десятками тисяч гектарів землі. Воно знаходиться у процедурі банкрутства, і борги продовжують зростати. Розрахуватися з кредиторами підприємство буде землею. Правоохоронці вважають, що підприємство навмисно загнали у штучні борги. Як і чому це сталося, розбирався Центр публічних розслідувань.

В серпні 2020 Служба безпеки України повідомила (не називаючи підприємства), що виявила механізм доведення до фіктивного банкрутства «одного із найбільших державних підприємств у сфері тваринництва із розгалуженою мережею регіональних філій».

«Внаслідок оборудки зловмисники планували заволодіти 14 цілісними майновими комплексами». Зазначимо, що розпорядженням Кабміну Миколи Азарова від 1 грудня 2010 р. №2305-Р було передбачено приєднання до ДП «Конярство України» 18 державних підприємств, але сьогодні підрозділів – 14. У складі «Конярства України» колись самостійні державні кінні заводи стали філіями.

Головним активом ДП «Конярство України» є земля – за різними оцінками, від 40 тисяч до 56 тисяч гектарів. Отримати її в порядку компенсації за борги – велика спокуса.

Але є одне «але». Справу про банкрутство ДП порушено ще у 2015 році!

Поділитися