18 жовтня 2021 р. 15:13

Одеських школярів планують повернути за парти з 1 листопада

Одеських школярів планують повернути за парти з 1 листопада

Департамент освіти Одеської міської ради дозволить учням шкіл повернутись з 1 листопада до звичайного навчання в разі щеплення 100% педагогів шкіл. 

Про це під  час засідання оперативного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Одеської міської ради 18 жовтня повідомила директорка департаменту Олена Буйневич

За її словами, наразі 90% працівників закладів освіти вже вакциновані. 

Ті школи, де 100% вчителів не щеплені, працюватимуть дистанційно, однак це не стосуватиметься початкових класів та дитсадків - вони у будь-якому випадку працюватимуть офлайн. 

З 18 жовтня протягом тижня всі школи навчатимуться дистанційно. Додаткові канікули можна буде ввести тільки для учнів перших класів.

"12 закладів освіти ввели канікули для перших класів. Всі інші навчаються дистанційно. Батьки здебільшого розуміють ситуацію", — повідомила посадовиця.

Статистичні підрахунки медиків та спеціалістів департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради вказують на те, що зі 100 інфікованих у другій хвилі лише троє вакциновані, а інші нехтували щепленням.

Міністерство охорони здоров'я нарахувало вчора, 17 жовтня, 1 тисячу 367 нових випадків COVID-19.в Одеській області. 

Зазначимо, що Одещина посідала перше місце за кількістю випадків зареєстрованих 16 жовтня, а також 15 жовтня.

З 18 жовтня в "червону" зону адаптивного карантину переходять чотири області України у зв'язку зі зростанням показників захворюваності на COVID-19.

Раніше Одещина вибула з п'ятірки регіонів-лідерів за кількістю випадків COVID-19 за добу.

Кабінет Міністрів України під час засідання 11 жовтня змінив правила для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епіднебезпеки. 

В Одеській області з початку жовтня відбувся різкий сплеск захворюваності коронавірусом, а для лікування хворих не вистачає лікарів.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися