07 жовтня 2021 р. 16:24

Одеса випала з першої десятки кращих міст країни за версією Forbes

Одеса випала з першої десятки кращих міст країни за версією Forbes

Місто Київ посіло перше місце у рейтингу Forbes, куди увійшли всі міста України з населенням понад 90 тисяч людей, за виключенням неконтрольованих територій, а Одеса лише 11 місце.

Як повідомляє видання, мета дослідження – допомогти інвесторам у виборі оптимальної географії для розвитку своїх проєктів.

«Лідером рейтингу став Київ, який піднявся з четвертої позиції. Запорука успіху – найвищі в країні ділова активність та купівельна спроможність населення. Не завадило навіть зниження міграційної привабливості: передмістя забудовуються набагато інтенсивніше, ніж столиця», - йдеться у публікації.

В 2020 році Київ посідав четверте місце, а Одеса дев'яте. Втім в новому рейтингу можна зазначити, що Одеса краща за столицю у показниках безпеки та екологічної ситуації.

Друге місце у рейтингу посіла Вінниця – з 677 балами, третє – Львів з 667 балами. Лідер минулого року Івано-Франківськ опустився на 4-е місце в рейтинговій таблиці.

Нагадаємо, Міжнародний республіканський інститут (МРІ) оприлюднив щорічне Українське муніципальне опитування, найвищий показник задоволеності мешканців тими послугами та комфортом, що забезпечує їм міська влада, у 2021 отримала Вінниця, а от Одеса посіла лише 14 місце. 

Одеса посіла останнє місце у рейтингу "Індекс конкурентоспроможності міст України (ІКГ) 2021", який склали аналітики компанії Info Sapiens у співпраці з Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій за підтримки Програми USAI "Конкурентоспроможна економіка України".

Поділитися