01 лютого 2021 р. 20:46

Нардепи-одесити опинилися у ТОП-3 найбільших користувачів парламентських автівок

Нардепи-одесити опинилися у ТОП-3 найбільших користувачів парламентських автівок

Народні депутати України з тих, кого обрали відстоювати інтереси Одеського регіону, Олексій Гончаренко ("Європейська солідарність") та Олександр Горенюк ("Слуга народу") в листопаді минулого року найчастіше користуваися службовим транспортом Верховної Ради України.

Так, за підрахунками видання "Слово і Діло", Олександр Горенюк викликав автівки парламенту 15 разів, а користувався ними загалом 27 годин. Олексій Гончаренко 16 разів викликав службові авто на 23 години.

Ще одним любителем покататись за рахунок бюджету в листопаді виявився Володимир Крейденко, який викликав автівки 34 рази на 26 годин 15 хвилин. 

Загалом у листопаді службовими автомобілями скористалися 113 нардепів, які наїздили 682 години. Собівартість цих поїздок становила 212,6 тисячі гривень, на бізнес-таксі за ці гроші можна було їздити 709 годин.   

Зазначимо, що в декларації за 2019 рік Олександр Горенюк задекларував дві автівки: Audi A3 2013 року випуску, що є у його власності, а також Skoda Superb 2012 року яка належить його батькові. 

А от Олексій Гончаренко у своїй декларації жодної автівки не вказав, проте регулярно знімає влог «Гончаренко рулить» сенс якого в тому, що він керуючи автівкою бере інтерв'ю.

У грудні державними авто користувалися 123 нардепи, наїздивши майже 886 годин. Це коштувало 275,9 тисячі гривень. У перерахунку на вартість поїздок бізнес-таксі вийшло б 919 годин. Найчастіше користувалися автомобілями Ірина Аллахвердієва (38 викликів на 30 годин), Володимир Арешонков (17 викликів на 27 годин) та Роман Бабій (16 викликів майже на 26 годин).

У жовтні автопарком Верховної ради скористалися 100 нардепів. Загалом вони наїздили понад 492 години. Собівартість використання машин становила 153,4 тисячі гривень. Якби нардепи за ці гроші викликали таксі бізнес-класу, то коштів вистачило на 511 годин у дорозі. Найчастіше автопарком Ради в січні користувалися Святослав Юраш (15 викликів на 24 години), Євгеній Брагар (24 виклики на 23 години) і Віталій Безгін (18 викликів на 21 годину).

ІНФОГРАФІКА: "Слово і Діло".

Нагадаємо, десять народних депутатів, які потрапили в парламент завдяки голосам мешканців Одеської області, скористалися в 2020 році правом отримання коштів для компенсації вартості оренди житла або винайму готельного номера. 

Кількість народних депутатів, обраних до парламенту представляти інтереси жителів Одеської області, і які отримали компенсацію за знімання житла в Києві в січні-лютому 2020 року, зменшилася на одного, в порівнянні з груднем минулого року.

Правом на отримання коштів для компенсації вартості оренди житла або найму готельного номера в Києві в квітні скористалися тільки 52 депутати Верховної Ради України, серед яких троє представників Одеської області.

Правом на отримання коштів для компенсації вартості оренди житла або найму готельного номера в Києві в травні скористалися 134 депутата Верховної Ради України, серед яких семеро представників Одеської області.

Правом на отримання коштів для компенсації вартості оренди житла або найму готельного номера в Києві в липні скористався 141 депутат Верховної Ради України, серед яких вісім представників Одеської області.

В червні Ігор Васильківський компенсації не отримав також як і Сергій Колебошин, зате її отримував їх однопартієць Артем Дмитрук (36 тис. 650). Олег Колєв, Олексій Леонов, Степан Чернявський і Андрій Костін отримали в червні 20 тис. 150 грн. Стільки ж отримали Микола Скорик («Опозиційна платформа-За життя»), і Анатолій Урбанський а Олександр Ткаченко отримав 19 тисяч.

Поділитися