07 серпня 2021 р. 13:31

На Одещині від зливи постраждали 40 будинків та дворів

На Одещині від зливи постраждали 40 будинків та дворів

Вчора, 6 серпня, на території Одеської області пройшли зливові короткочасні дощі, внаслідок яких в окремих районах випала велика кількість опадів.

За інформацією пресслужби ДСНС, особливо постраждали Роздільнянський, Подільський та Білгород-Дністровський райони.

На території Роздільнянського та Подільського районів було частково підтоплено 10 дворогосподарств, відкачано 1 тис. 886 м куб. води. Від ДСНС залучалося 20 осіб та 10 одиниць техніки (з них 5 мотопомп), наразі роботи завершено.

Водночас, у с. Благодатне Білгород-Дністровського району внаслідок зливи вода, яка зібралась на полях, зійшла до низинної ділянки села. В результаті сходу води по вул. Незалежності підтоплено 6 житлових будинків та 24 дворогосподарства орієнтовною площею близько 20 га. Подекуди рівень води сягає 0,5 метра. 

Ливневі канали відсутні, тож ДСНС-никами відкачано 600 м куб. води. До робіт залучено 24 особи та 6 одиниць техніки, з них від ДСНС 9 осіб та 5 одиниць техніки (з них 3 мотопомпи).

Проведеним обстеженням території рятівники встановили, що значний обсяг води не сходить самопливом, у зв'язку з цим місцевою владою організовано прорив траншеї бульдозером для спуску води, є потреба залучення додаткових сил та засобів для відкачування води. 

Напередодні населені пункти Тарутинської громади постраждали від урагану з сильним вітром, зливою і градом пориви вітру зривали дахи будинків і будинків, ламали дерева, а деякі навіть вирвало з коренем.

Нагадаємо, сильні дощі випали в центральній та північній частині Одеської області. 

Одеська міська рада виділила понад 6 мільйонів гривень постраждалим від зливи.

Поділитися