02 вересня 2021 р. 17:45

На Одещині притягають до адміністративної відповідальності 70 директорів навчальних закладів

На Одещині притягають до адміністративної відповідальності 70 директорів навчальних закладів

Директор департаменту освiти i науки Одеської обласної адміністрації Олександр Лончак повідомив про порушення низки адмiнiстративних проваджень стосовно керiвництва закладiв освiти.

Таку інформацію посадовець оприлюднив на засіданні Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ОДА.

Зокрема, провадження розпочаті у відношенні директорів у таких районах:

  • Березівському - 5 проваджень;
  • Ізмаїльському - 5 проваджень;
  • Роздільнянському - 6 проваджень;
  • Подільському - 15 проваджень;
  • Білгород-Дністровському - 16 проваджень;
  • Одеському - 24 провадження.

«Підготовка закладів освіти до 2021/2022 навчального року, створення безпечних умов для учасників освітнього процесу в рамках стандартів Нової української школи – головне завдання місцевих органів виконавчої влади, органів управління освітою та керівників закладів освіти. Проблема зношеності обладнання, відсутності або несправності автоматичних систем пожежної сигналізації та оповіщення людей, потреба в заміні або ремонті систем електропостачання та дообладнання первинними засобами пожежогасіння є характерною рисою поточної ситуацiї у закладах освіти. Крім того, більшість з них розташовані в старих будівлях, де не було передбачено функціювання автоматичних систем пожежної сигналізації та оповіщення людей, а електричні мережі не були розраховані на високі навантаження із застосуванням новітнього технологічного обладнання для харчоблоків та комп’ютерної техніки. У зв’язку iз зазначеним виникає необхідність повної або часткової заміни електричної мережі та встановлення сучасних електричних запобіжників», – закцентував увагу на основних проблемних питаннях Олександр Лончак.

В Одеській області функціонують 1 тисяча 760 закладів освіти різних типів та форм власності, фінансування яких здiйснюється з бюджетів різних рівнів:

  • 788 — це заклади загальної середньої освіти (включаючи 29 закладів обласної комунальної та 43 заклади приватної форм власності);
  • 879 закладів дошкільної освіти (включаючи 93 заклади приватної форми власності);
  • 33 заклади професійної (професійно-технічної) освіти; 58 закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Водночас, за словами Олександра Лончака, у закладах освіти Одеської областi усунены і ряд недоліків, зокрема – встановлено 43 автоматичних установки пожежогасіння; здiйснено обладнання будiвель 652-ма блискавкозахисними пристроями; встановлено автоматичну пожежну сигналізацію у 394 навчальних корпусах та 51 приміщенні гуртожитків; встановлено 21 тис. 361 вогнегасник різної маси; відремонтовано 453 пожежних водоймища; встановлено 179 пожежних гідрантів і вогнезахисним розчином оброблено майже 200 тисяч квадратних метрів дерев’яних конструкції будiвель.

Нагадаємо, стан та подальші заходи з ремонту і укріплення гідротехнічної споруди – Хаджибейського лиману розглянуто на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 13 серпня.

Цьогоріч в Україні 574 учасника ЗНО набрали 200 балів, і серед них 28 представників Одещини.

Минулого року дванадцять випускників шкіл Одещини отримали найвищу оцінку Зовнішнього незалежного оцінювання — 200 балів: по три випускники показали найкращий результат з англійської мови та хімії, по два — з математики та біології, по одному — з німецької мови та історії України. 

Поділитися