08 травня 2021 р. 17:16

На Меморіалі 412-ї батареї перепоховали 15 солдатів, загиблих у Другій світовій війні

На Меморіалі 412-ї батареї перепоховали 15 солдатів, загиблих у Другій світовій війні

Сьогодні, 8 травня, на Меморіалі 412-ї батареї відбувся мітинг-реквієм, присвячений Дню пам'яті та примирення, 76-й річниці перемоги над нацизмом.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Також відбулося перепоховання останків воїнів, загиблих в роки Другої світової війни при обороні і визволенні Одеси.

Біля пам'ятника загиблим шахтарям з усіма військовими та християнськими почестями поховані ще 15 учасників бойових дій. П'ятеро з них - моряки.

Проєкт «Вахта пам'яті» діє з 2009 року. За цей час пошуковими загонами військово-історичних клубів «Пам'ять і слава», «Військова доблесть» і «Варяг» були знайдені і перепоховані останки близько 550 бійців. З них 174 (з урахуванням сьогоднішніх перепоховань) - біля пам'ятника загиблим шахтарям.

Фото: omr.gov.ua

Одного загиблого вдалося встановити. Це рядовий з Житомирської області Кузьменко Павло Романович, 1922 р.н. Значився зниклим без вести з березня 1944 року, тобто загинув при визволенні Одеси.

7 травня 2021 року у парку ім. Т.Г. Шевченка відбулася урочиста лінійка з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом на Одещині нестимуть службу майже півтори тисячі правоохоронців.

2 травня представники патріотичних організацій і учасники бойових дій на Сході України провели Марш захисників Одеси, який завершився мітингом в парку ім. Шевченка. 

Нагадаємо, масові акції 2 травня пройшли спокійно, правоохоронці поводилися ввічливо і виважено попри дрібні провокації деяких громадян на Куликовому полі. 

Поділитися