08 квітня 2021 р. 16:24

Концерну радіомовлення виділили два гектари землі на Одещині

Концерну радіомовлення виділили два гектари землі на Одещині

Голова Одеської обласної адміністрації  Сергій Гриневецький підписав розпорядження про надання Концерну радіомовлення,
радіозв’язку та телебачення земельної ділянки у постійне користування.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної адміністрації.  

Йдеться про 2 гектари земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення для розміщення та експлуатації об’єктів і споруд телекомунікацій під Комплексом будівель та споруд № 9 на території Старомаяківської сільської ради колишнього Ширяївського району Одеської області. 

Нагадаємо, у березні голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький підписав розпорядження про надання Міністерству оборони України дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. 

Головне управління Держгеокадастру в Одеській області продовжує процес передачі земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів із державної власності у комунальну. 

Гектар ріллі в Одеській області коштує 31 тисячу 17 гривень, проте це не найдорожча в Україні земля за підрахунками Держгеокадастру, хоча дорожче ніж, наприклад, в Київській області, де гектар коштує 26 тисяч 531 гривню. 

Головне управління Держгеокадастру в Одеській області передало 15 тисяч 846 земельних ділянок загальною площею 177 тисяч 713,2 га 82 об’єднаним територіальним громадам Одеської області.

Держгеокадастр станом на кінець 2020 року передав із державної власності у комунальну власність 1 тисячу 251 територіальній громаді понад 2 мільйони гектарів землі сільськогосподарського призначення.  

Поділитися