17 червня 2021 р. 21:01

Комісія облради підтримала проєкти встановлення меж міст Ізмаїл та Подільськ

Комісія облради підтримала проєкти встановлення меж міст Ізмаїл та Подільськ

Постійна комісія з питань земельних відносин та адміністративно-територіального устрою, яку очолює Алла Гінак, підтримала проєкти встановлення меж міст Ізмаїл та Подільськ.

Відповідні рішення були прийняті під час засідання 15 червня. Обидва проєкти розглядалися комісією повторно та були прийняті вже з урахуванням правок та зауважень. 

Відтак, депутати розглянули та підтримали лист виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради про розгляд проєкту землеустрою щодо встановлення меж міста. Згідно з проєктом, площа міста складає 5 тис. 126 га. До речі, раніше площа міста на папері була на 223 га більше. Тепер до міста відносяться територія річки Дунай вздовж населеного пункту шириною 100 метрів від берега. Раніше враховувалася половина ширини річки (найменша ширина — 257 метрів).

Депутати також підтримали лист про погодження проєкту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Подільськ. Згідно з проєктом, площа міста становить 2 тис. 544 га.

За висновками комісії Алла Гінак звернулася до голови обласної ради Григорія Діденка з проханням внести ці проєкти рішення до розгляду на сьомій сесії обласної ради.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України 2 червня визначив межі акваторій морських портів Ізмаїла, Рені та спеціалізованого морського порту «Ольвія».

У березні уряд затвердив межі порту «Південний».

У грудні 2020 року Кабінет міністрів України затвердив кордони морських портів Одеса, Херсон, Бердянськ та Ізмаїл.  

В жовтні Кабінет міністрів України затвердив кордони морських портів Рені та Чорноморськ.

Раніше Кабінет міністрів України 25 червня, схвалив проект постанови про межі акваторії морського порту Чорноморськ.

А в лютому тоді ще прем'єр-міністр України Олексій Гончарук підписав розпорядження, що визначає межі території морського порту «Усть-Дунайськ» на півдні Одеської області.

Поділитися