10 червня 2021 р. 15:00

Двоє суддів у справі Стерненка про викрадення людини подали у відставку

Двоє суддів у справі Стерненка про викрадення людини подали у відставку

Судді Одеського апеляційного суду Альбіна Кадегроб та Вадим Прибілов, які розглядали апеляційну скаргу Сергія Стерненка та Руслана Демчука в справі про викрадення депутата Сергія Щербича, подали у відставку.

Про це стало відомо з оприлюдненого порядку денного засідання Вищої ради правосуддя, повідомляє Суспільне.

Згідно з інформацією ВРП, Кадегроб та Прибілов напередодні написали заяви про відставку.

Зазначимо, суддя Альбіна Кадегроб понад 20 років у судовій системі. З 1999 до 2004 року вона працювала у Світловодському міському суді, з 2004 до 2012 – в Апеляційному суді Кіровоградської області, а з 2012 – суддя Апеляційного суду Одеської області. У 2005 постановою Верховної Ради її обрали суддею безстроково.

Вадим Прібилов почав суддівську практику у Савранському районі, де працював суддею з 2006 до 2008 року. Згодом його перевели до Березівського районного суду, а з 2011 року – до Апеляційного суду Одеської області. Як і його колеги, Прібилов був обраний на посаду безстроково.

Нагадаємо, Сергія Стерненка та його соратника Руслана Демчука виправдали за статтею про розбійний напад на депутата Сергія Щербича заради 300 гривень.

Раніше голова Приморського райсуду Одеси поскаржився на обстріл його кабінету саме через справу Сергія Стерненка.

 Нагадаємо, колегія суддів Одеського апеляційного суду, що розглядає скарги екскерівника одеського осередку "Правого сектору" Сергія Стерненка та Руслана Демчука на вирок Приморського райсуду міста, повідомила оголосить рішення 31 травня.

У березні Приморський районний суд продовжив розгляд справи активіста Сергія Стерненка, якого звинувачують в умисному вбивстві. 

На одеського активіста напали 24 травня 2018 року. Один з нападників отримав тоді смертельний удар ножем в область живота, а Сергій Стерненко потрапив до лікарні. 

Нагадаємо також, що судді Приморського районного суду Одеси, де розглядають справу про третій напад на Сергія Стерненка, дали дозвіл на затримання ексочільника одеського осередку "Правого сектору" для приводу на засідання. 

Суддя Суворовського районного суду Одеси Інна Сувертак заявила, що відповідач по справі намагається залякати її.

Поділитися