06 березня 2021 р. 15:07

Друге життя для непотрібних речей: в Одесі запрацює станція гуманітарної допомоги

Друге життя для непотрібних речей: в Одесі запрацює станція гуманітарної допомоги

В Одесі в рамках проєкту «Друге життя ваших речей» планується відкриття пункту збору гуманітарної допомоги потребуючим.

Про це повідомляє платформа соціальних проєктів «Моє місто».

Мета даного проєкту - допомогти одеситам позбутися непотрібних речей і надати допомогу малозабезпеченим, багатодітним та соціально незахищеним верствам населення.

3t332W9KfHQwoM60r30gvnig54tso0wr.jpg?_=1614353483

Проєкт «Друге Життя Ваших Речей» функціонує з 2016 року. 

Організатори проєкту залучають волонтерів, які в свою чергу збирають одяг, взуття, побутову хімію, дитячі іграшки, меблі та іншу гуманітарну допомогу. А потребуючі отримують ці речі абсолютно безкоштовно.

Наразі триває збір коштів для модернізації робочого простору і створення сортувальної станції. 

Як повідомляється на платформі, гроші, зібрані краудфандінгом, підуть на:

  • проведення електрики,
  • установку вентиляції,
  • установку полиць для сортування речей за категоріями бетонування території біля контейнера,
  • зведення навісу.

Нагадаємо, що 18 лютого, на засіданні чергової сесії Доброславської селищної ради, депутати затвердили ряд соціальних програм, серед яких програма «Шкільний автобус» на 2021- 2022 роки, яка передбачає безплатне перевезення учнів та педагогічних працівників до школи та додому, а також на міжшкільні, міжрайонні, обласні олімпіади, різні конкурси та організований відпочинок учнів в пришкільному літньому таборі, підвезення учнів з особливими потребами до «Інклюзивно-ресурсного центру».

Нагадаємо також, що виконавчий комітет Ренійської міської ради встановив вартість гарячого харчування для учнів пільгового контингента, що навчаються в школах Ренійської територіальної громади. 

Також у січні майже 400 малозабезпечених одеситів отримають матеріальну допомогу з бюджету міста.

На Піклувальній раді були розглянуті звернення громадян міста Одеси. Результатом засідання стало рішення ради призначити 398 громадянам адресну одноразову матеріальну допомогу на вирішення різних видів соціально-побутових проблем, з яких: надання допомоги 4 ветеранам війни, 144 громадянам, які перебувають у складній життєвій ситуації, надання допомоги (до 6500 грн) 238 громадянам, які опинилися в складній життєвій ситуації та 12 громадянам винесено на розгляд міського голови та заступника міського голови.

Поділитися