27 липня 2021 р. 08:53

Будинок Гоголя в Одесі почали готувати до реставрації

Будинок Гоголя в Одесі почали готувати до реставрації

В будівлі на вулиці Гоголя, 11, відомій одеситам як Будинок Гоголя, розпочалися протиаварійні роботи, а саме демонтажні роботи з прибиранням і щоденним вивезенням 40 куб. м будівельного сміття.

Про це повідомила пресслужба Одеської міської ради.

Роботи включають в себе зміцнення фундаменту, відновлення міжповерхових перекриттів і відновлення покрівлі для запобігання попаданню опадів (без облаштування верхнього автентичного покриття) згідно з графіком робіт планується виконати до кінця року.

За словами начальника управління з питань охорони об'єктів культурної спадщини Одеської міської ради Володимира Мещерякова, всі протиаварійні роботи та проводяться за позабюджетні кошти.

Навесні наступного року, з настанням тепла, планується приступити до реставрації фасаду Будинку Гоголя.

Нагадаємо, в січні Володимир Мещеряков зазначав, що саме відсутність проєктно-кошторисної документації унеможливлювало роботи із реставрацією раніше.  

В серпні минулого року голова Приморської районної адміністрації Марат Корольов і представник Товариства співвласників багатоквартирного будинку «Затишне» (власників квартир в будинку Гоголя) Олексій Британов підписали меморандум про співпрацю при реставрації будівлі-пам'ятки архітектури. 

Раніше комісія, створена для оцінки стану будинку на вулиці Гоголя, 11 в центрі Одеси, визнала фасадну частину цього будинку непридатною для проживання.

У квітні 2018 року обрушилася частина покрівлі будівлі-пам'ятки архітектури на вулиці Гоголя в Одесі. У січні 2020 року електронна петиція з проханням до Одеського міського голови Геннадію Труханову внести на сесію проєкт рішення про виділення коштів з міського бюджету на реставрацію будинку Гоголя, який є пам'яткою архітектури, з'явилася на платформі «Соціально активний громадянин».

Фото: Думська

Поділитися