04 лютого 2020 р. 12:25

В Одесі демонтували меморіальну дошку, встановлену на честь Жукова

В Одесі демонтували меморіальну дошку, встановлену на честь Жукова

З будівлі на вулиці Новосельського, 64, представники патріотричних організацій демонтували меморіальну дошку, встановлену на честь маршала Георгія Жукова.

Відповідне відео демонтажу на своїй сторінці у Facebook опублікував громадський діяч Дем'ян Ганул.

За його словами, це остання дошка, встановлена на честь Жукова в Одесткій області. На заваді активістам вирішив стати депутат Одеської міської ради Богдан Гіганов, який вимагав показати документи, які дають дозвіл на демонтаж дошки. Проте представники патріотричних організацій відмовилися йому показувати будь-які дозволи. На місці працювали правоохоронці, які завадили подальшому конфлікту.

У той же час, Дем'ян Ганул зазначив, що є дозвільні документи на демонтаж дошки, які були видані ректором Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова.  Варто зазначити, що у будівлі, на якій була дошка, розташовується один із факультетів університету та гуртожиток. За словами громадського діяча, дошка підпадає під закон про декомунізацію.

Також активісти вирішили потролити Богдана Гіганова та розмістили на вікні поруч із дошкою плакат, на якому йшлося про те, що демонтаж відбувається під його патронатом.

Демонтовану меморіальну дошку, за словами Ганула, відвезуть до музею, а фасад будівлі відновлять. "Ми потроху очищуємося від сепаратизма", - зазначив він.

Крім дошки Жукову з будівлі зняли табличку, на якій йшлося про те, що у цій будівлі у 1919-1920 роках денікінською контрозвідкою було закатовано більшовиків-підпільників.

Нагадаємо, наприкінці жовтня минулого року на будівлі військкомату, що на розі вулиць Канатної та Пироговоської, демонтували барельєф маршалу Жукову. На його місці планували встановити дошку з іменами одеситів, які загинули на Донбасі.

За кілька днів по тому прибічники Жукова, не згодні з демонтажем барельєфу, встановленому на його честь, провели на місці демонтажу невеликий мітинг у підтримку маршала.

Фото: pushkinska.net

Поділитися