29 березня 2020 р. 18:19

У селі на Одещині відновили декомунізований пам'ятник Леніну

У селі на Одещині відновили декомунізований пам'ятник Леніну

Активісти готують заяву до Національної поліції України через відновлення пам'ятника Володимиру Леніну у селі Залізничне Болградського району Одеської області. 

Про це повідомили на сторінці групи «Декомунізація. Україна» в Facebook. 

«Чим би ще зайнятися на карантині? Правильно! Відреконструювати пам'ятник Леніну! Це світлина із села Залізничне Болградського району, що на Одещині. Дуже розумне використання коштів. Готуємо звернення до Національної поліції», - повідомили активісти. 

Нагадаємо, поліцейські Одеси почали розслідувати можливе виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганду комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів через наліпку з портретом Сталіна на склі однієї з автівок міста.

Нагадаємо також, що на початку березня пам'ятники Леніну знесли в селах Голиця і Владичень Болградського району Одеської області.

В грудні співзасновник проекту «Декомунізація. Україна» Вадим Поздняков заявив про знесення бюста Леніна в селі Андріївка Білгород-Дністровського району. Вадим Поздняков заявив, що до весни 2020 року пам'ятники Леніну в Україні ліквідують повністю.

Поділитися