22 вересня 2020 р. 16:26

Термін домашнього арешту Стерненка сплинув

Термін домашнього арешту Стерненка сплинув

Активіст Сергій Стерненко, якого обвинувачують у вбивстві, повідомив, що термін запобіжного заходу щодо нього сплинув, але зазначив, що чекає від прокуратури клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Про це він написав у своєму телеграм-каналі.

Зазначимо, що Приморський суд зобов‘язав поліцію відкрити кримінальне провадження щодо спроби нападу на активіста Сергія Стерненко, що стався під час засідання біля будівлі суду.  

Верховний суд України відмовив Сергію Стерненку у задоволенні клопотання щодо повернення його справи на розгляд у Київ.

Раніше суд задовольнив клопотання про відвід суддів Приморського суду Одеси зі сторони захисту Сергія Стерненка, адвокати якого наполягали на упередженості суддів через порушення процедури авторозподілу колегії.

Перше в Приморському суді засідання у справі активіста Сергія Стерненко, підозрюваного у вбивстві, відбулося 31 серпня та завершилося оголошенням перерви до наступного ранку.

25 серпня активіст Сергій Стерненко отримав відмову Верховного суду України у задоволенні клопотання про зміну підсудності.

На одеського активіста напали 24 травня 2018. Один з нападників отримав тоді смертельний удар ножем в область живота, а Сергій Стерненко потрапив до лікарні. Він вважає напад помстою з боку влади Одеси за його активну громадянську позицію.

Поділитися