19 липня 2020 р. 15:50

Танкер Delfi спробують полегшити після невдалої спроби підняти

Танкер Delfi спробують полегшити після невдалої спроби підняти

Танкер Delfi виявився заважким для двох буксирів та понтону тому спроби його підняти 18 липня закінчилися невдачею. Тепер водолазам слід полегшити судно.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив співвласник компанії, що займається підйомом танкера Андрій Ставніцер

За його словами, ввечері робоча група збереться на нараду для визначення дати наступного підйому, а буксири сьогодні, 19 липня, вже не будуть залучати. 

«Вчора стало зрозуміло, що судно занадто важке — лопнув понтон, порвався кормовий трос. Сьогодні водолази будуть полегшувати Delfi: відкочувати кормовий відсік і носовий трюм, діставати понтон, який лопнув, і замінювати його. Буксири сьогодні працювати не будуть. Це складний і трудомісткий процес. Передбачити вагу судна, як і те, наскільки сильно воно тримається за пірс, неможливо — ми з’ясовуємо це дослідним шляхом. Всім хочеться швидше закінчити і забути про це, але поспіх в такій ситуації може обернутися бідою, тому працюємо спокійно», — розповів бизнесмен.

Нагадаємо, працівники Державної екологічної інспекції, взяли 16 липня проби у воді поблизу затонулого танкеру Delfi, та виявили вміст нафтопродуктів на рівні 0,25 міліграмів на кубічний дециметр при нормі у 0,05 міліграмів.

Танкер Delfi під час аварії зруйнував хвилеріз пляжу «Дельфін» в Одесі, і муніципалітет має намір судитися з власником судна, щоб витребувати від нього кошти для відшкодування збитків.

Раніше Державна екологічна інспекція України в Одеській області, приблизно підрахувала суму збитків внаслідок аварії нафтового танкера Delfi поблизу Одеси і оцінила їх в 15 тисяч доларів США, однак глава Одеської обласної адміністрації Максим Куций уточнив, що ця сума тільки приблизна і остаточний збиток нанесений судном екології та пляжу поки не оцінений.

Нагадаємо також, що місяць назад неприємні запахи, зафіксовані на місці катастрофи танкера Delfi в районі пляжу «Дельфін» в Одесі, змусили приїхати на місце катастрофи міського голову Геннадія Труханова та інших чиновників.

Увечері 21 листопада 2019 року стало відомо, що сильний штормовий вітер зірвав з якоря танкер Delfi, і судно знесло до берегів Одеси.

Поділитися