14 вересня 2020 р. 16:24

Танкер Delfi на берег витягуватимуть військові

Танкер Delfi на берег витягуватимуть військові

Судно Delfi, яке сіло на мілину поблизу одеського пляжу ще 22 листопада 2019 року, нарешті вдалось транспортувати у напрямку міста Чорноморськ.

Тепер справа за особовим складом 28-ї механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу, завдання якого, перемістити танкер на берег, - повідомила АрміяInform.

«Операція дуже непроста у технічному виконанні, потребує точних й неквапливих дій. Через те, що військова техніка універсальна і її призначення може бути не лише військовим, а й гуманітарним, то ми прийшли на допомогу. На разі ми вже на завершальному етапі операції, чекаємо, поки судно доставлять до Чорноморська і розпочнемо роботу», – повідомили в бригаді.

До операції залучено й військову техніку: три броньовані ремонтно-евакуаційні машини та два тягачі.

Нагадаємо, загальна сума збитків внаслідок витікання забруднюючих речовин з танкеру Delfi, що до 10 вересня, знаходився на хвилеломі пляжу в Одесі, складає 16,3 тисячі доларів США, тобто близько 453 тисячі гривень. 

Танкер Delfi, що 293 дні пролежав на хвилеломі пляжу «Дельфін» в Одесі, вранці 10 вересня відбуксирували в порт Чорноморська.

Господарський суд Одеської області наклав арешт на майно компанії-судновласника Mister Drake PC - танкер Delfi, який поки що знаходиться на пляжі «Дельфін». 

В серпні Господарський суд Одеської області відмовив Адміністрації морских портів України в клопотанні про арешт танкеру Delfi та стягнення з судновласника 2 мільйони 355 тисяч гривень.

Нагадаємо також, що компанія-судновласник танкеру Delfi звернулася до суду з клопотанням про заборону Адміністрації морських портів вчиняти будь-які дії з судном. 

Поділитися