28 жовтня 2020 р. 17:26

Прокуратура відсудила для громади приміщення в Одесі вартістю в мільйон

Прокуратура відсудила для громади приміщення в Одесі вартістю в мільйон

Суд поновив право власності територіальної громади Одеси на приміщення площею 220 квадратних метрів вартістю понад 1 мільйон гривень по вул. Жоліо-Кюрі в Суворовському районі міста за позовом прокурорів Одеської місцевої прокуратури № 4.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області.

Встановлено, що фізична особа на підставі договору купівлі-продажу вказаного приміщення, укладеного ще у 2007 році та в подальшому визнаного судом недійсним, звернулась до приватного нотаріуса та зареєструвала право власності на приміщення, що належить територіальній громаді Одеси, за собою.

В подальшому, цього ж дня продала приміщення іншій особі, яка використовувала його під продуктовий магазин.

Враховуючи, що нерухомість вибула з комунальної власності в обхід встановленої законодавством процедури та за відсутності рішення уповноваженого органу, місцевою прокуратурою пред’явлено позов до Суворовського районного суду про витребування вказаного майна на користь територіальної громади, який судом задоволено в повному обсязі.

Наразі рішення суду фактично виконано шляхом реєстрації права власності на вказане приміщення за територіальною громадою Одеси в особі Одеської міської ради.

Нагадаємо, одного із голів ОК «Набережний Квартал – Жаботинського», якого підозрюють у заволодінні майже 125 мільйонами гривень коштів вкладників взято під варту.

В серпні 2019 року замовник житлового об'єкта будівництва вулиці Жаботинського в Одесі відкоригував необхідну документацію і отримав новий дозвіл на будівництво.

В квітні того ж року прокуратура Одеської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора кооперативу, причетного до махінацій з коштами інвесторів багатоповерхівки на вулиці Жаботинського.

В березні Київський районний суд Одеси розглянув клопотання про зміну запобіжного заходу підозрюваному заволодінні грошима інвесторів іншому директору кооперативу «Набережний квартал».

Дослідивши матеріали справи, заслухавши думку учасників, враховуючи особу підозрюваного і проаналізувавши практику ЄСПЛ, слідчий суддя задовольнив клопотання захисника.

За клопотанням прокуратури він знаходиться під вартою.

В лютому Апеляційний суд лишив у силі запобіжний захід директору кооперативу будівництва на вулиці Жаботинського в Одесі.

Поділитися