11 січня 2020 р. 11:07

Одеська ОДА попросить у Міністерства освіти грошей на консервацію будівлі коледжу на Троїцькій

Одеська ОДА попросить у Міністерства освіти грошей на консервацію будівлі коледжу на Троїцькій

Керівництво Одеської державної адміністрації готує звернення до Міністерства освіти з проханням виділити кошти на проведення робіт з консервації будівлі на Троїцькій, що постраждала від пожежі 4 грудня 2019 року. 

Про це повідомив голова Одеської державної адміністрації Максим Куций

За словами будівельників, пожежа завдала значної шкоди, проте тримаючи конструкції не зруйнувала. 

«Впевнений, консервація потрібна, аби потім розробити план реконструкції. Консервація означатиме накриття будівлі тимчасовим дахом та унеможливлення входу до об’єкту пересічним громадянам. Ми з керівництвом коледжу звернемося до Міністерства освіти задля виділення коштів на проведення робіт», — зазначив керівник Одеської ОДА Максим Куций.

Окрім того, на території коледжу проведуть детальні геодезичні спостереження за станом тримальних конструкцій будівлі. Також на пам’ятці архітектури встановлять спеціальні маячки спостереження за тріщинами.

В рамках розслідування правоохоронцями призначені 70 експертиз. Серед них - судово-медичні, будівельно-технічна, пожежно-технічна, судово-електротехнічна та комплексна пожежно-технічна. 

Раніше керівництво Одеської обласної адміністрації повідомило, що не бачить необхідності в створенні тимчасової обласної комісії для розслідування пожежі в коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, яка забрала життя 16 осіб.

Київський районний суд Одеси задовольнив клопотання слідчого поліції про арешт частини майна згорілого коледжу, вилученого в якості речових доказів під час додаткового огляду місця події.

Шестиповерхова будівля на вулиці Троїцькій, 25 в центрі Одеси, де розташовувалися Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, а також ряд установ і фірм, спалахнула 4 грудня о 10:00.

Останні тіла загиблих в результаті пожежі витягли з-під завалів на місці трагедії о 6:45 12 грудня.

Поділитися