02 жовтня 2020 р. 10:25

Одесити подали 131 проєкт Громадського бюджету на 156 мільйонів

Одесити подали 131 проєкт Громадського бюджету на 156 мільйонів

Мешканці Одеси з 1 по 31 жовтня зареєстрували на платформі «Соціально активний громадянин» 131 проєкт громадського бюджету на 2021 рік.

Про це повідомили у пресслужбі муніципалітету. 

Загальна сума фінансування, на яку претендують автори - 156 мільйонів 540,7 тисяч гривень. 

Як завжди більшість це великі проєкти, тобто з орієнтованим фінансуванням від 500 тисяч до 1,5 мільйонів. Таких - 93 проєкти. Ще 38 - малі проєкти до 500 тисяч гривень. 

Згідно з положенням про громадський бюджет Одеси попередня оцінка проєкту проводиться департаментом економічного розвитку Одеської міської ради. По мірі обробки проєктів департаментом економічного розвитку і формування висновків по них, проєкти відображаються на порталі для ознайомлення.

Отримавши попередню оцінку департаменту економічного розвитку, проєкти спрямовуються відповідальному профільному виконавчому органу Одеської міської ради для проведення подальшого аналізу.

Після отримання висновків про можливість реалізації проєктів, підготовлених профільними департаментами та управліннями міської ради, розпочне роботу комісія з питань громадського бюджету.

Термін оцінки комісією представлених проєктів - з 8 по 27 жовтня, онлайн-голосування за проєкти - з 28 жовтня по 16 листопада.

Впровадження проєктів - до 5 грудня 2021 року.

Нагадаємо, Одеський міський голова Геннадій Труханов своїм розпорядженням затвердив склад комісії з питань громадського бюджету міста Одеси, роботу якої очолить заступник міського голови - директор департаменту фінансів Одеської міської ради Світлана Бедрега.

В травні Одеський муніципалітет організував школу для потенційних авторів проєктів Громадської бюджету, які прагнуть отримати знання про підготовку таких проєктів.

Комісія з питань суспільної бюджету Одеси підвела підсумки онлайн-голосування одеситів на платформі «Соціально активний громадянин» за великі проєкти.

Трьох засідань комісія підтримала 100 проєктів, з них: 27 малих проєктів і 73 великих. Великі проєкти - це ті, які припускають вартість від 500 тисяч гривень і вище.

Прокурори закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього директора Департаменту комунальної власності Одеської міської ради, підозрюваного у заволодінні понад 4 млн грн бюджетних коштів шляхом фальсифікації документів. 

Поділитися