19 лютого 2020 р. 15:18

Одещина готова до прийому та лікування хворих на коронавірус

Одещина готова до прийому та лікування хворих на коронавірус

Голова Одеської обласної адміністрації Максим Куций узгодив з медиками регіону додаткові заходи для недопущення проникнення коронавірусу у регіон. 

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.  

Головною госпітальною базою має стати інфекційна лікарня Одеси. 20 боксів на 65 місць вже готові до лікування пацієнтів.

Лікарня Ізмаїлу готова до розгортання додаткової госпітальної бази. Всі реанімаційні відділення області приведені у повну готовність. У області створені бригади швидкого реагування, а резервні групи лікарів пройшли додаткові тренінги.

«Наголошую, жодного підтвердженого випадку захворювання в Україні не зафіксовано. Проте, Одещина готова надати медичну допомогу усім українцям та запобігти поширенню хвороби», - повідомив він.

Також на Одещині створили комісію із запобігання занесенню і поширенню коронавірусу. До комісії увійшли представники ДСНС, Нацполіції, Держприкордонслужби, СБУ, Лабораторного центру та департаментів Одеської ОДА. Очолив зібрання заступник керівника облдержадміністрації Віталій Свічинський.  

В ОДА назвали додаткові заходи з попередження вірусу:
1.  забезпечити інформування туристичних агенцій та операторів про ризики інфікування;
2.  ресторани, кінотеатри, аеропорти, авто- та залізничні вокзали, а також інші міста масового скупчення людей мають бути забезпечені дезінфекційними засобами та повинні посилити режим поточної дезінфекції;
3.  працівники пунктів пропуску мають використовувати спеціальні маски та рукавички під час оформлення осіб з країн групи ризику;
4. визначити місця для тимчасової ізоляції та обсервації певних категорій населення при масових випадках захворювань на коронавірусну інфекцію;
5.  передбачити додаткові кошти на закупівлю обладнання, масок та дезінфекторів;
6.  забезпечити аптеки противірусними, лікувальними та вітамінними препаратами.

Нагадаємо, співробітники Одеського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України зафіксували летальний випадок через ускладнення після грипу в Одесі.

Депутати Одеської міськради виділили 1 мільйон 620 тисяч гривень на закупівлю засобів індивідуального захисту для міських лікувально-профілактичних закладів - респіраторів, захисних масок, окулярів, костюмів і комбінезонів.

Раніше лікарі-епідеміологи санітарно-карантинного відділу в Одеському порту почали піддавати медичному огляду членів екіпажів суден, що прибувають в порт. Дані дії проводяться в рамках превентивних заходів проти зараження коронавірусів 2019 nCoV.

Співробітники служби охорони здоров'я одеського ринку «Сьомий кілометр» провели навчання з виявлення заражених коронавірусів.

Поділитися