16 березня 2020 р. 17:57

Не більше 10 пасажирів в маршрутці, та не більше 20 - у трамваях: Зеленський звернеться до Кабміну

Не більше 10 пасажирів в маршрутці, та не більше 20 - у трамваях: Зеленський звернеться до Кабміну

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців зі зверненням щодо ситуації з коронавірусною інфекцією. 

Звернення глави держави оприлюднила пресслужба Офісу президента.

У своїй промові до українців Зеленський пообіцяв побільше інформувати суспільство про ситуацію, яка пов'язана із коронавірусною інфекцією. Також він збирається подати до Кабміну, засідання якого має відбутися сьогодні ввечері, 16 березня, низку пропозицій по введенню обмежень.

Зокрема, на думку Зеленського, у маршрутках мають їздити не більше 10 пасажирів одночасно, а у трамваях та тролейбусах - не більше 20. 

Також Зеленський закликатиме уряд  заборонити залізничне, авіа- та автобусне міжміське та міжобласне пасажирське перевезення, заборонити роботу метрополітенів з 12 години 18 березня.

Президент сказав, що Міністерство фінансів має провести перемовини з МВФ та іншими міжнародними партнерами щодо надання фінансової підтримки для подолання наслідків коронавірусу.

"Крім цього, громадяни, які отримують пенсію менше 5000 гривень, мають одержати доплату в розмірі 1000 гривень", - заявив Володимир Зеленський.

Що стосується планових операцій, то, на думку Зеленського, їх варто скасувати, проводити тільки екстрені невідкладні операції. А лікарні перепрофілювати для прийому та лікування інфікованих хворих у тяжких станах. 

Також президент вимагатиме скасувати всі масові заходи, на яких будуть присутні понад 10 людей. Він звернувся до представників церков із розумінням поставитися до цих обмежень, бо йдеться про здоров'я та життя людей.

Всі пропозиції уряд має розглянути на своєму засіданні та затвердити їх. 

Нагадаємо, Одеський міський голова Геннадій Труханов о 23:09 15 березня, підписав розпорядження "Про тимчасове зупинення роботи об’єктів загального користування, розташованих у м. Одесі, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19". У документі наведений перелік об'єктів, які мають призупинити роботу.

Пізніше Геннадій Труханов заявив, що його розпорядження має рекомендаційний характер.

Крім Одеси обмеження ввели ще в декількох містах регіону, зокрема, Теплодарі, Ізмаїлі, Кілії та Чорноморську.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися