27 березня 2020 р. 21:23

Господарський суд Одеської області повернув земельну ділянку територіальній громаді міста Одеси

Господарський суд Одеської області повернув земельну ділянку територіальній громаді міста Одеси

Південно-західний апеляційний господарський суд залишив рішення Господарського суду Одеської області без змін, повернувши таким чином земельну ділянку площею 0,8 га, яка розташована в Одесі по вул. Фонтанська дорога у власність громади міста.

Про це повідомили у пресслужбі Господарського суду. 

За даними пресслужби, в провадженні судді Людмили Степанової перебувала справа за позовом заступника керівника Одеської місцевої прокуратури №1 в інтересах Одеської міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Алькор Інвест" про витребування земельної ділянки.

За результатами розгляду справи 28 листопада 2019 року судом ухвалено рішення, яким позов задоволено повністю. Витребувано у ТОВ "Алькор Інвест" на користь територіальної громади міста Одеси земельну ділянку призначену для індивідуального дачного будівництва площею 0,8 га.

Підставою для задоволення позовних вимог стало те, що право власності територіальної громади міста Одеси в особі Одеської міської ради не припинялося з втратою відповідного майна. Враховуючи той факт, що на момент незаконного вибуття спірної земельної ділянки з комунальної власності її власником була Одеська міська рада та остання не приймала жодних рішень щодо передачі цієї ділянки у власність відповідачу, земельна ділянка підлягає поверненню на користь законного власника.

Ця ділянка є частиною санаторію ім. Горького з 1956 року, і в 2005 році Одеська міськрада передала відразу сімом громадянам 3,3 гектара для будівництва житлового будинку за цією адресою.

Нагадаємо, Господарський суд Одеської області погодився з доводами прокуратури та задовольнив позов заступника прокурора області про скасування права власності одного з підприємств на 52 земельні ділянки, що розташовані на території регіону.

Поділитися