19 червня 2020 р. 20:25

Більшість об'єднаних громад Одеської області не мають служб у справах дітей

Більшість об'єднаних громад Одеської області не мають служб у справах дітей

Наразі в Одеській області з 37 наявних об’єднаних територіальних громад лише вісім мають функціонуючі служби у справах дітей.

Про це повідомила виконуюча обов'язки начальника регіональної служби у справах дітей Наталія Утюпіна.

За її словами, ще 24 громади не завершили оформлення необхідних документів, п'ять ОТГ не займалися утворенням служб. Окрім того, третина вакансій у службах залишаються вільними.

«Офіс Генерального прокурора доручив місцевим прокуратурам невідкладно реагувати на бездіяльність ОТГ у створенні служб у справах дітей. Наразі вже порушено відповідний позов щодо Вилківської міської ради», — зазначила Наталія Утюпіна.

Керівник апарату Одеської ОДА Денис Мусієнко закликав голів громад пришвидшити створення служб у справах дітей при ОТГ.

«Якщо ви думаєте, що відповідальність за нехтування правами дітей не настане, ви помиляєтеся. Зараз ви маєте шанс утворити служби у справах дітей за допомоги обласних спеціалістів, скористайтеся ним», — підкреслив Денис Мусієнко.

В Одеській ОДА зазначили, що в рамках децентралізації структурні підрозділи служби у справах дітей мають бути відкриті в кожній об’єднаній територіальній громаді. 

Нагадаємо, правозахисники б’ють на сполох: через карантин у всьому світі збільшилася кількість випадків домашнього насильства: страждають жінки, діти, рідше - чоловіки. ІзбірКом дізнався, яка ситуація в Одесі та області.

Поділитися