28 жовтня 2021 р. 12:06

З 30 жовтня Болгарія обмежить в'їзд для українців

З 30 жовтня Болгарія обмежить в'їзд для українців

Відповідно до наказу міністра охорони здоров’я Болгарії  РД-01-874/ 26.10.2021 Україна внесена до "червоної" зони, тому змінилися умови в'їзду на територію цієї держави. Така інформація оприлюднена на сайті Посольства України. 

З 30 жовтня 2021 р. на територію країни допускатимуться особи зі статусом постійного та довгострокового проживання у Болгарії і члени їхніх сімей.

Таким особам буде дозволено в'їхати на територію балканської держави після пред’явлення дійсного цифрового COVID-сертифікату ЄС про вакцинацію чи перенесення хвороби або аналогічного документа, одночасно з негативним результатом PCR-тесту на COVID-19, який зроблений за 72 години до в’їзду в країну та сертифікований дійсним цифровим COVID-сертифікатом ЄС про тестування на COVID-19 або аналогічним документом, що містить ті самі дані, що й дійсний цифровий COVID-сертифікат ЄС про тестування на COVID-19.

Діти віком від 12 до 18 років, які в’їжджають на територію Болгарії з країни, внесеної в червону зону, мають пред'явити негативний результат PCR тесту на COVID-19, який зроблений за 72 години до в’їзду в країну та сертифікований дійсним цифровим COVID сертифікатом ЄС про тестування на COVID-19 або аналогічним документом, що містить ті самі дані, що й дійсний цифровий COVID сертифікат ЄС про тестування на COVID-19. У разі ненадання такого документа вищезгадані особи мають перебувати на 10-денному карантині.

Дітям до 12 років дозволено в’їжджати на територію Болгарії без надання документів щодо COVID-19.

Нагадаємо, 27 жовтня Одещина оновила антирекорд з кількості нових хворих на COVID-19. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Одеській (2296), Дніпропетровській (2113), Житомирській (1668), Харківській (1517) і Львівській (1506). областях.

За словами директорки департаменту охорони здоров'я Одеської ОДА Наталії Одарій-Захар'євої, ситуація з нестачею кисню спостерігається в усіх лікарнях регіону, де встановлено відповідне обладнання. Це відбувається через зупинку двох заводів із виробництва медичного кисню в Україні. Проте ситуацію в департаменті вважають контрольованою. 

Міністерство охорони здоров'я України дозволило вакцинувати дітей віком від 12 років без обмежень. Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради Левон Нікогосян

Поділитися