22 липня 2021 р. 10:33

В Доброславській громаді за пів року на благоустрій витратили понад 15 мільйонів

В Доброславській громаді за пів року на благоустрій витратили понад 15 мільйонів

20 липня на засіданні чергової сесії доброславські депутати заслухали інформацію заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Доброславської селищної ради Альони Шихалієвої «Про хід виконання плану соціально-економічного розвитку Доброславської територіальної громади за I півріччя 2021 року». Вона повідомила, що за перші пів року по всіх населених пунктах Доброславської селищної ради проводились роботи по благоустрою, а саме: проведено ремонтні роботи мереж водовідведення на суму 2,2 мільйона гривень, відновлено дорожнє покриття, на яке витратили більше 1,3 мільйонів гривень. Крім того, замінили дорожні знаки і на це пішло 98 тисяч гривень, а дорожня розмітка коштувала бюджету 197 тисяч гривень. Не забули і про мережі вуличного освітлення і на них витратили більше 3 мільйонів бюджетних коштів. За період з січня по червень ліквідовували стихійні сміттєзвалища, на їх упорядкування пішло 50 тисяч гривень, проводились ремонтні роботи в парках та скверах та відкривали нові, а на придбання спецтехніки, капітальний ремонт тротуарних доріжок, облаштування парків та скверів виділили з бюджету майже 1 мільйон гривень.

Альна Шихалієва - заступниця селищного голови

Альона Шихалієва також повідомила, що у I півріччі 2021 року отримано субвенцію з обласного бюджету у сумі півтора мільйона гривень для будівництва другої черги «Дубай –парку» та ще майже півтора мільйона гривень на виготовлення проєктно-кошторисної документації на очищення та поглиблення центральної водойми в Доброславі.

Заступник селищного голови також доповіла, що велика увага приділялась покращанню матеріально-технічного оснащення закладів освіти: на ремонт харчоблоку, будівництво дитячого майданчика, закупівлю меблів для Доброславського дитячого садка витратили 2 мільйона 632 тисячі гривень, а на Доброславську школу-гімназію – 2 мільйона 486 тисяч гривень. Туди закупляли меблі, персональні комп`ютери, робили поточний ремонт електрообладнання. На Кремидівську школу виділили більше 1 мільйона гривень, на Трояндівську – більше 700 тисяч гривень, на Ониськівську – 168 тисяч гривень, а на Шомполівську – 108 тисяч гривень.

Альона Шихалієва доповіла, що заклади культури також не залишили поза увагою і на ремонт класної кімнати в Центрі культури, мистецтв та розвитку творчих здібностей не пошкодували 9 тисяч 872 гривні. Також в цьому ж закладі ремонтували систему опалення, яка обійшлась бюджету в 21 тисячу гривень, за кошти обласного бюджету придбали меблі на 200 тисяч гривень, музичні інструменти на таку ж суму та мультимедійне обладнання на 100 тисяч гривень.

Жанна Виноградова - начальниця відділу освіти та культури

Приділили увагу і медичним закладам: з січня по червень поточного року провели воду в Трояндівському та Степківському ФАПах, придбали аналізатор флуоресцентний для Доброславської лікарні. Він коштував більше 41 тисячі гривень. За кошти обласного бюджету придбано стаціонарний УЗД апарат преміум-класу, який є універсальним рішенням для поглиблених загальних досліджень і для спеціалізованої діагностики в області кардіології та онкології. Крім того, за рахунок гуманітарної допомоги придбали один апарат ШВЛ та 3 кисневі концентратори.

Окрім того, на минулій сесії Доброславської селищної ради, яка відбулась 12 липня, Людмила Прокопечко дала доручення начальниці фінансового відділу Доброславської селищної ради Ользі Задорожній проаналізувати, скільки доходів до селищного бюджету надходить та витрачається з кожного старостинського округу.

Доброславська громада отримала понад 65 мільйонів доходу за перше півріччя.

Однак у Доброслава не вистачає грошей на дорогу, через яку погрожують акціями протесту

3 червня на позачерговій сесії Доброславської селищної ради, депутати затвердили програму поводження з твердими побутовими відходами на території Доброславської селищної ради на 2021-2025 роки. А також внесли зміни до комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту на території Доброславської селищної ради на 2021-2023 роки. 

Поділитися