25 січня 2019 р. 18:21

На розвиток туризму у Доброславі спрямують понад 2,5 мільйони гривень

На розвиток туризму у Доброславі спрямують понад 2,5 мільйони гривень

На черговій сесії Доброславської селищної ради, яка відбулась 23 січня, депутати підтримали програму розвитку туризму на території селищної ради на 2019-2020 роки.

Відповідно до програми, з селищного бюджету на розвиток туризму виділять 600 тисяч гривень, з районного – 1 мільйон гривень. Також планують залучити ще мільйон гривень позабюджетних коштів (від суб'єктів туристичної діяльності, інвесторів та інших джерел, не заборонених законом). 

Мета програми  –  збільшення надходжень до бюджету селищної ради за рахунок збільшення кількості туристів, розвиток малого та середнього бізнесу, виховання патріотизму, культурного і духовного збагачення громадян, формування позитивного іміджу селища.

Розробники програми мають на меті покращити стан зон відпочинку, розвивати інфраструктуру на території селища, розвивати музеї, установи, що надають екскурсійні та культурно-розважальні послуги, розробити проекти по залученню інвестицій у сферу туризму. Для цього планують популяризувати туристичний продукт за допомогою ярмарок, виставок та фестивалів.

Нагадаємо, що у наступні два роки в Доброславі виділять 650 тисяч гривень для забезпечення житлом дітей-сиріт.

Поділитися