29 січня 2019 р. 22:31

На підтримку комунального підприємства доброславські депутати виділили понад мільйон гривень з місцевого бюджету

На підтримку комунального підприємства доброславські депутати виділили понад мільйон гривень з місцевого бюджету

Минулого тижня доброславські депутати на сесії підтримали програму  «Розвиток комунального підприємства «Доброслав» на 2019 рік».

Програма визначає основними напрямками  у роботі підприємства розвиток і модернізацію житлово-комунального господарства селищної ради, проведення поточного та капітального ремонту артезіанських свердловин на її території, проведення поточного та капітального ремонту водопровідних мереж, буріння додаткових артезіанських свердловин в населених пунктах селищної ради, будівництво комплексу доочищення питної води в  Доброславі, будівництво (капітальний ремонт) центральних мереж каналізації і водовідведення в Доброславі, утримання зелених насаджень на території Доброслава, викачка та вивіз рідких нечистот.

Основними завдання для КП «Доброслав» є: водопостачання для мешканців селища, викачка та вивіз рідких нечистот для населення підприємств (установ, організацій), утримання і ремонт водопровідних мереж, артезіанських свердловин на території селищної ради, експлуатація комплексів доочищення питної води в  Доброславі, обслуговування очисних споруд. 

Кошти від надання послуг населенню та підприємствам не покривають потреб підприємства для створення необхідної матеріально – технічної бази, сплати податків та зборів, обслуговування артезіанських свердловин, оплата електроенергії. Таким чином без належної фінансової підтримки ефективне функціонування підприємства не можливе, - запевняють у селищній раді. 

Фінансове забезпечення виконання програми здійснюється за рахунок коштів селищного та районного бюджетів (у разі фінансування будівельних та ремонтних проектів – за рахунок обласного чи державного бюджетів).

На виконання цієї програми  з бюджету селищної ради заплановано виділити 1 мільйон гривень, а це: оплата електроенергії – 500 тисяч гривень, предмети, матеріали, обладнання та інвентар – 400 тисяч гривень, придбання насосів – 100 тисяч гривень.              

Депутати також підтримали програму «Розвиток та підтримка сталої роботи очисних споруд комунального підприємства «Доброслав» на 2019 рік» та погодились виділити на її фінансування 390 тисяч гривень, а це  поліпшення матеріально-технічної бази очисних споруд (придбання інструменту, матеріалів, інвентарю та спецодягу – 100 тисяч гривень), заміна та ремонт технологічного обладнання очисних споруд – 100 тисяч гривень, поточний ремонт системи грубої очистки очисних споруд – 190 тисяч гривень.

Нагадаємо, що на ремонт доріг з бюджету Доброславської селищної ради виділять 2 мільйони гривень.

Поділитися