01 грудня 2019 р. 19:39

Боротьба без кінця: за рік у Лиманському районі ліквідували майже 200 стихійних сміттєзвалищ

Боротьба без кінця: за рік у Лиманському районі ліквідували майже 200 стихійних сміттєзвалищ

29 листопада, на черговій сесії Лиманської районної ради Одеської області депутати заслухали інформацію начальника відділу розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства Юрія Греся про хід виконання районної програми поводження з твердими побутовими відходами у Лиманському районі. Він зазначив, що в населених пунктах району розташовано 19 полігонів твердих побутових відходів.

Середній затверджений тариф для населення на вивезення твердих побутових відходів – 10 гривень за людину. У 2019 році на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ витратили 4 мільйона 891 тисяча 912 гривень. У Фонтанській сільській раді оголосили тендер на ліквідацію стихійного сміттєзвалища. Його сума складає 1 мільйон 500 тисяч гривень. 

У 17 населених пунктах запроваджено роздільне збирання сміття (для збирання пластику встановлено 140 контейнерних сіток), а в 9 населених пунктах відсутній роздільний збір твердих побутових відходів. Щоправда, всього в Лиманському районі є 66 населених пунктів.

За інформацією Юрія Греся, контейнерний парк в Лиманському районі оновлено на 60%. В Доброславській селищній раді замінили 42 контейнери. В Крижанівську сільську раду в 2019 році було закуплено сміттєвоз на 3 мільйона 57 тисяч гривень та трактор з навісним обладнанням на 657 тисяч гривень.

Начальник відділу розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства повідомив депутатам, що в 2019 році на території району ліквідовано 178 несанкціонованих сміттєзвалищ.

В чотирьох сільських радах створено постійно діючі комісії з питань поводження з безхазяйними відходами на території району, а в деяких сільських радах є відповідальні особи по роботі з благоустрою території. В разі необхідності залучають техніку комунальних підприємств.    

Поділитися