11 лютого 2018 р. 12:03

Доброславський селищний голова відзвітувала перед виборцями

Доброславський селищний голова відзвітувала перед виборцями

У четвер, 8 лютого, відбувся звіт Доброславського селищного голови Людмили Прокопечко

Як повідомляє кореспондент ІзбірКому, під час звіту, який було організовано в місцевому кафе, вона розповіла присутнім, що робота команди голови здійснюється відповідно до Стратегії розвитку Доброславської територіальної селищної громади та Програми соціально-економічного розвитку, яка щорічно приймається депутатським корпусом. 

За інформацією Л. Прокопечко, у 2017 році до селищної ради надійшло 549 звернень від громадян, з них 74 особи прийшли на особистий прийом до голови, 48 звернень надійшло від воїнів АТО. 

Що стосується бюджету, то у 2017 році (в порівняні з 2016 роком) власні доходи збільшилися майже на 5 мільйонів гривень, і ця сума склала понад 13 мільйонів гривень, тоді як у 2016 році надходження склали більше 8 мільйонів. Це відбулось завдяки податку на нерухоме майно, акцизному та земельному податкам, орендній платі з юридичних та фізичних осіб, адміністративному збору за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно. Найбільше надходжень до селищного бюджету було за рахунок орендної плати з юридичних осіб. Крім того, субвенцій з  районного та обласного бюджетів надійшло на суму понад 16 мільйонів гривень.

Минулого року одним з пріоритетів доброславської влади був ремонт доріг. На їх капітальний ремонт у 2017 році було спрямовано більше 4 мільйонів гривень. Відповідно до Стратегії економічного розвитку, капітально відремонтовано 6 доріг та зроблено поточний ремонт 4 доріг. Завдяки додатковим надходженням капітально відремонтували ще одну дорогу та провели поточний ремонт 5 доріг.

Водозабезпечення обійшлось бюджету у 5 мільйонів гривень. Зокрема, провели капітальний ремонт 5 водопроводів та побудували артезіанську свердловину відповідно до запланованого. Завдяки додатковим надходженням проведено капітальний ремонт 8 водогонів, поточний ремонт двох водогонів та встановлено водопровідну мережу.

На вуличне освітлення витратили близько 2 мільйонів 600 тисяч гривень. Проведено капітальний ремонт на вулицях Садовій, Новій Садовій, Григорівського Десанта, 6 Армії,  Чорноморській, Одеській, Сонячній, Аграрній, Шкільній та Тінистій.

Більше 5 мільйонів гривень витрачено на благоустрій та створення зон відпочинку. Відповідно до запланованого, капітально відремонтовано 4 тротуарних доріжки. Поза планом відкрито парки «Закоханих сердець», «Японський сад», сквери «Бабусин садочок», «Доброславський оптиміст» (з вуличною бібліотекою), «10 заповідей», «Святий Миколай», реконструйовано площу біля районного суду, проведено капітальний ремонт 3 тротуарних доріжок і поточний ремонт ще однієї доріжки. Проведено поточний ремонт ярмаркової площі та дренажних споруд по одній із вулиць Доброслава. В селищі додатково встановлено 12 урн для сміття.

За словами голови, у 2017 році планували   реконструювати будівлю «Кінотеатру», але не знайшли на це коштів, тому його реконструкцію заплановано здійснити в 2018-2019 роках за рахунок обласного бюджету.

Також минулого року проведено ремонт даху адміністративного приміщення селищної ради.

Серед іншого виготовлено Генеральний план смт Доброслав, розроблено проект створення спортивного парку на території центрального ставка з роботами по очищенню та берегоукріпленню.

Минулого року придбано за 249 тисяч 640 гривень та передано квартиру дитині-сироті, придбано житловий будинок за 300 тисяч гривень для другої дитини-сироти.

Проведено капітальний ремонт одного з корпусів дитячого садка та поточний ремонт електрообладнання в дитячому садку.

У минулому році було створено громадське формування, яке співпрацює з правоохоронними органами. Майже на всій території селища встановлено 32 відеокамери і це дало свій результат, скоєно набагато менше правопорушень.

На матеріальну допомогу малозабезпеченим витратили у 2017 році 82 тисячі 900 гривень, її отримали 79 осіб.

Після звіту голови селищної ради громадяни ставили запитання, які стосувались благоустрою. Цікавила їх ситуація з розваленими чи напіврозваленими будівлями, які є на території селища. Мешканці отримали відповідь, що ситуація не вирішується через те, що вони не знаходяться у власності селищної ради, а власники від цих будівель не відмовляються і, водночас, нічого з ними не роблять. Багато приміщень на території селищної ради, за словами Людмили Прокопечко, перебувають у власності райспоживспілки і «мають жалюгідний "совковий" вигляд, але поки що з цим нічого зробити не можемо» - наголосила голова селищної ради.

Піднімалось питання про те, щоб підвищити заробітну плату працівникам комунального підприємства, бо ніхто не хоче йти туди працювати за такі гроші. Голова відповіла, що поки не бачить такої команди, яка б могла провести у цій сфері внутрішні реформи, витягти підприємство з боргової ями і використати кошти в необхідному напрямку, та й керівника КП наразі немає, а виконуючий обов'язки написав заяву про звільнення з нового року: «Після закінчення роботи КРУ його заява мною буде підписана», - наголосила Людмила Прокопечко.

Ставили мешканці запитання про те, що біля автопавільйону немає нормальної вбиральні. Голова селищної ради повідомила, що зустрічалась з власником цього приміщення, який пообіцяв зробити туалет всередині автопавільйону до травня місяця. Всі необхідні комунікації там проведено.

Підсумки підвів голова Лиманської райдержадміністрації Василь Приймак, який також відповідав на питання мешканців селища. Одне з них: коли напівзруйнована будівля будинку культури буде відбудована, - отримало відповідь, що питання не може вирішитись через відсутність інвесторів, тож будівлю треба законсервувати так, щоб туди не було доступу дітям, оскільки це небезпечно для їхнього життя.

Він також повідомив мешканцям про плани побудови водогону з міста Одеси через Іванове, Першотравневе до Доброслава. Після того, як його збудують, проблем з водою не буде, і вона буде якіснішою.

Голова РДА також розповів, що в планах - побудова ландшафтного парку і пішохідного містка через балку від вулиці Київської до вулиць Миру та Молодіжної. В планах районної влади також ремонт дороги від Доброслава до Кордона, Шомполів та Шевченкового Кута. Також Василь Приймак повідомив присутнім, що в приміщенні доброславської школи планують побудувати туалети.
 

Поділитися