18 вересня 2023 р. 15:13

Інтент потрапив до переліку рекомендованих медіа

Фотоколаж: Інтент

(Фотоколаж: Інтент)

Інтент потрапив до переліку рекомендованих медіа, який презентували експерти Інституту масової інформації (ІМІ) та "Детектор медіа". Презентація інтерактивної Мапи рекомендованих медіа відбулася сьогодні, 18 вересня, в ІА "Укрінформ". Від Одеси у перелік потрапило 6 видань (онлайн, телебачення, радіо). 

В рамках проєкту оприлюднено перелік якісних журналістських медіа з усіх регіонів України. Цей перелік став результатом моніторингу та оцінки, яку провели медіаексперти, аналітики та юристи Інституту масової інформації та "Детектора медіа". 

Загалом було проаналізовано понад 200 українських медіа, включаючи радіо, телеканали та онлайн видання.

Мапа рекомендованих українських медіа за регіонами

Раніше ми писали, що в Україні набув чинності розкритикований журналістами закон "Про медіа". Законопроєкт суттєво розширює повноваження Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Також новий закон запроваджує на українському медійному ринку новий тип відносин між медіа та державними органами – співрегулювання. Метою співрегулювання є забезпечення участі суб'єктів у сфері медіа в розробленні й визначенні вимог до змісту інформації та недопущення цензури і зловживання свободою слова.

Також експерти та експертки проєкту "Гендерночутливий простір сучасної журналістики", які провели в червні 2023 третю хвилю гендерного моніторингу обласних медіа, відзначили, що одеські журналісти стали частіше використовувати фемінітиви. Так, серед інтернет-видань середній відсоток вживання фемінітивів найвищий на сайті Інтент - 94%.

Ми писали, що тематика війни та бойових дій поступово зникає зі шпальт друкованих медіа в Одеській області, залишаючись лише контекстом оприлюднюваних фактів, натомість в онлайн виданнях вона зберігає пріоритетність.

Сергій Лозовський

Поділитися