14 липня 2022 р. 17:42

Нацрада протягом 15 днів розгляне заяву Ахметова щодо анулювання ліцензії його ЗМІ

Нацрада протягом 15 днів розгляне заяву Ахметова щодо анулювання ліцензії його ЗМІ

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення розгляне заяву «Медіа Групи Україна» щодо анулювання ліцензії телеканалів впродовж 15 днів.

Про це перший заступник голови Нацради Валентин Коваль розповів у коментарі Суспільному.

"Так, заява на анулювання ліцензії надійшла. За законом упродовж 15 діб комісія має ухвалити рішення. Наступне засідання анонсоване на 21 липня, це четвер. Зараз формується порядок денний цього засідання", — зазначив він.

Раніше голова Нацради України з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк розповіла, що коли Нацрада отримає заяву, ці частоти залишаться в розпорядженні Національної ради.

"Відповідно вони можуть бути передані на конкурс, щоб хто забажав — взяв участь в конкурсі і почав там (на цих частотах) мовити. Але конкурс під час воєнних дій не проводиться. Таким чином можна думати, що власник вирішив не вкладатись зараз у медіабізнес, якщо це можна назвати бізнесом сьогодні...", — сказала Ольга Герасим'юк.

Раніше олігарх Рінат Ахметов заявив, що Медіа Група Україна, яка йому належить, відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій каналів і від ліцензій друкованих медіа в Україні.

У листопаді 2021 року президент України Володимир Зеленський невідкладно підписав ухвалений Верховною Радою Закон "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Антиолігархічний закон забезпечує правові рамки для відокремлення великого бізнесу від політичної боротьби та для обмеження деструктивного впливу привілейованих (олігархічних) інтересів на економічне життя України.

Встановлюються чіткі критерії для визначення олігархів та вимоги до прозорості контактів політичних діячів і посадових осіб з олігархами або їхніми представниками.

Поділитися